Diyarbakır ekonomide güçlenmeli!

Çalık "Biz Diyarbakır'ı teröre teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun yanı sıra Diyarbakır'ı ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve şart"

Haberler 27.03.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentteki temaslarn önceki gün youn bir ekilde sürdüren AK Parti Genel Bakan Yardmcs Öznur çalk, Kayapnar Belediyesine ait kültür merkezinde Kadnlar soruyor adl etkinlikle Diyarbakrl kadnlar ve sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya geldi.

çalk, etkinliin ardndan gazetecilere yapt açklamada, kadnlarn programa ilgisinden dolay memnun olduunu söyleyerek, Tüm kadnlarmz Diyarbakr adna karar vermi vaziyette. Eer kadnlar karar verdiyse konu kapanmtr. Tüm Türkiye için söylüyorum, Diyarbakr özelinde ayrca söylüyorum, bu programa gelen bütün kardelerimizin kararnn 16 Nisanla alakal net bir tavr olduunu gördüm. ifadelerini kulland.

Etkinlikte kadnlarn halk oylamas ile ilgili sorularn cevapladn belirten çalk, programda en önemli sorularndan birinin istihdam ile ilgili olduuna vurgu yapt.

Diyarbakrda istihdamn arttrlabilmesi için PKK ile yaplan mücadelenin bundan sonra da ayn ekilde devam etmesi gerektiini dile getiren çalk, unlar belirtti:

Biz Diyarbakr teröre teslim etmedik, etmeyeceiz. Bunun yan sra Diyarbakr ekonomik olarak da güçlendirmemiz gerek ve art. Bunun içinde 23 ilde balatm olduumuz Cazibe Merkezleri Projesi, yaklak 140 milyarlk yatrm, bu bölge insann ekonomik, sosyal çok ciddi manada harekete geçirecek, güçlendirecek. Bugün organize sanayide fabrikalar ziyaret ettik. stihdamn artmasnn getirmi olduu memnuniyeti gördük.

Diyarbakrn sahabeler ve peygamberler ehri olduunu anmsatan çalk, kentin terörden tamamen temizlenmesinin ardndan turizmin artmasnn ve özel sektör yatrmlarnn gelmesinin en önemli temennileri olduunu aktard.

çalk, programn ardndan 10 Aralk 2016da stanbulda düzenlenen terör saldrsnda ehit olan polis memuru Süleyman Sorgutun ailesi ile yataa baml Esat Yüceyi evinde ziyaret etti. çalk, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoyu da makamnda ziyaret etti.

Eil ilçesinde halkla bulutu

çalk, Diyarbakrn Eil ilçesinde Kalkan köyünü ziyaret etti, vatandalarn skntlarn dinledi. Öznur çalk, köylülerden 16 Nisandaki referandum için destek istedi. çalk, köylülerin dile getirdikleri sorunlarn çözülmesi için gerekli giriimlerde bulacan ifade etti. Daha sonra Eil Kadn Gençlik Merkezi Konferans Salonunda sivil toplum kuruluu temsilcileri ve muhtarlara hitap eden çalk, Diyarbakrn turizm cenneti haline gelebilecek bir kent olduunu söyledi.

AK Partinin 15 yllk iktidarnda tüm Türkiyeyi önemli yatrmlarla buluturduunu belirten çalk, öyle devam etti:

Kürtçe konumak yasakt. Yapm olduumuz demokratikleme çalmalarmzla Kürtün Kürt deme, çerkezin çerkez deme, Alevinin Aleviyim deme özgürlüüne vesile olduk. Vatandalarmzdan birisi bana biz bar istiyoruz dedi. Ben de biz barn ve kardeliin teminatyz. dedim. Biz Kürt vatandalarmzn yaama koullarn en iyi hale getirmenin teminatyz. Bizden daha fazla bar isteyen var mdr? Benim Kürt evlatlarm ve Türk evlatlarm eit artlara sahip olmal diye mücadele ettik. Organize sanayi bölgemizde bir fabrikay ziyaret ettim. Muhteem güzel bir fabrika yaplm. Oradaki içi gençlerimizle sohbet ettik, Türkiyeyi konutuk. Yüreklerindeki endieleri ve sorunlar paylatlar.

Yatrm önündeki engeller

çalk, Diyarbakra yatrm gelmesi için öncelikle terörle güçlü bir ekilde mücadele edilmesi gerektiini söyledi. Bölgedeki 23 ilde 140 milyar liralk yatrm vatandalarla buluturacaklarn ifade eden çalk, unlar söyledi:

Yatrmclarmz gelip yatrmlarn yapacak. Gençlerimize istihdam salayacaz. Yatrmcya gelin yatrmlarnz yapn üretin, biz sizin ürettiklerinize alm garantisi verelim. diyoruz. Diyarbakrn kalknmas ve layk olduu yere yükselmesi için elimizden gelen her türlü ekonomik destek için tevik veriyoruz. Organize sanayide 90a yakn fabrika kapsna kilit vurmak üzere. Terör örgütlerinin yapm olduu saldrlar yüzünden endie içindeler. Terör örgütlerini Diyarbakrdan def edeceiz. Gençlerimiz fabrikalarda içi, müdür ve patron olacak. Bölge insanmz yalnz brakmyoruz. Terör örgütünün eline brakmadmz gibi. Ekonomik olarak yaplmas gereken bütün çalmalar yaptk ve yapmaya devam edeceiz.

Dicle Baraj kysnda

Daha sonra bölgedeki esnaf ve Dicle Baraj kysnda bulunan restoranlar ziyaret eden çalk, vatandalardan 16 Nisanda Evet demelerini istedi. çalk, Elyesa ve Zülküf peygamberlerin kabirlerinin bulunduu ziyaret tepesine giderek burada dua etti. çalk, burada Vakflar Bölge Müdürü Metin Evsenden restorasyon çalmalar hakknda bilgi ald. çalka, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile l Bakan Muhammed Akar ve parti yetkilileri elik etti.

Ana Sayfaya Git