Diyarbakır görücüye çıktı

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Tanıtım Ve Kültür Vakfı’nın (DİTAV) organize ettiği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile kentteki belediyeler, sivil toplum örgütleri ve odaların da paydaşı olduğu etkinliğin ilk gününde, görkemli bir açılış yapıldı.

Haberler 07.09.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 07.09.2018 - 10:08

Diyarbakr Valilii öncülüünde Ankarada 6-9 Eylül tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen Diyarbakr Tantm Günlerinin açl renkli görüntülere sahne oldu.

Pazar günü sona erecek olan Diyarbakr Tantm Günlerinde binlerce yldr medeniyetlere beiklik eden kente dair ürünler ve kültürel deerleri sergileniyor. Organizasyonun koordinasyonunu üstlenen Kayapnar Belediye Bakan Ozan Balc, alandaki çalmalar titizlikle inceledi, eksiklerin annda giderilmesi için çaba gösterdi.

DEVLET ERKANI YOUN LG GÖSTERD

Açl törenine, TBMM Bakan Binali Yldrm, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, Eski çileri Bakanlar Abdülkadir Aksu, Necati çetinkaya ve Efkan Ala, eski TBMM Bakan Hikmet çetin, yi Parti Genel Bakan Yardmcs Mehmet Salim Ensariolu, MHP eski Genel Bakan Yardmcs Oktay Vural, AK Parti Diyarbakr Milletvekili ve Büyükehir Belediye Bakan ile ilçe belediye bakanlar, Limak Holding Yönetim Kurulu Bakan Nihat Özdemir, Siyasi parti temsilcileri, DTSO Bakan Mehmet Kaya, DTB Bakan Engin Yeil, STK temsilcileri, i dünyas temsilcileri, sanatçlar ve Ankara halk katld.

RADE VE KARARLILIK TAKDR KAZANDIK

TBMM Bakan Binali Yldrm, açl töreninde yapt konumada, Ankarada her yl düzenlenen tantm günlerinin amacnn, Anadolunun ehirlerini hem Türkiyede hem de dünyada tantmak olduunu belirtti. Bu tür faaliyetlerin hem vatandalarn bulumasna hem de esnafn, sanatkarn ve tüccarn Ankaraya gelmesine vesile olduunu anlatan Yldrm, ayn zamanda ülke ekonomisine de katk saladn ifade etti.

Diyarbakrn çok sayda medeniyete ev sahiplii yaptna deinen Yldrm, Diyarbakr, Anadolu medeniyetinin en köklü ehirlerinden biri. Güven içinde, keyifle gezeceiniz bir Diyarbakr var artk. Diyarbakr terörle deil, tarihle kültürle medeniyetle sevgiyle kardelikle anlan bir ehir haline geldi. Bize ait bütün deerleri orada görebilirsiniz. nanyorum ki Diyarbakr gerçek yönüyle tanndnda ülkemizin kardeliine, barna, huzuruna daha çok katk salayacak. diye konutu.

Bugünkü tantm günü sayesinde vatandalarn Diyarbakra olan ilgisinin daha da artacana iaret eden Yldrm, etkinlii gezecek kiilerin, Diyarbakr hakkndaki yanl alglarn bir bir terk edeceini, gelirken kafalarnda oluan ön yarglarn yok olacan bildirdi.

ÖN YARGI VE ARTLAR OLMADAN SEVLMEL

nsanlarn hiçbir ön yarg ve art olmadan birbirini sevmesi gerektiini vurgulayan Yldrm, unlar söyledi: Bizi karde olarak yaratan yüce Rabbimiz nananlar ancak kardetir diyor. Biz karde olmaktan büyük bahtiyarlk duyuyoruz. Eer birbirimizi seversek bugün yaadklarmz mesele olmaktan çkar. Omuz omuza vererek her türlü zorluun üstesinden geliriz, daha güzel yarnlara birlikte yol alrz. Güç birlii yaparak vatanmz daha güzelletirir, 2023 hedefini, 2053 vizyonunu rahatlkla gerçekletirebiliriz. Buna irademiz var. Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde güçlü iktidarla, güçlü Meclisle ve 81 milyon vatandamzn destei ve kardeliiyle bunu baaracak güce sahibiz. Son günlerde ülkemiz üzerinde yaplmaya çallan operasyonlar karsnda milletimizin topyekün kar durmas ve bu oyunu bozma yönünde ortaya koyduu irade ve kararllk bütün dünyann takdirini kazanmtr. Peygamberimiz Birlikte rahmet, ayrlkta azap vardr demitir. Bizler hep rahmete talip olduk. Aramzdaki kardelii, alverii artralm. Birbirimizi daha çok ziyaret edelim. Eer bunu yaparsak çok daha güzel günlerimiz olacak.

Binali Yldrm, daha sonra etkinlikte emei geçenlere teekkür etti. Konumalarn ardndan 4 gün sürecek etkinliin açl yapld. Ei Semiha Yldrm ile stantlar gezen Meclis Bakan Binali Yldrm, bir stanttaki dokuma tezgahnda ipek al dokudu.

DYARBAKIR TÜRKÜLER VE HALK OYUNLARI

Organizasyona katlan Diyarbakrl sanatçlar ve mahalli müzik gruplar, Diyarbakr türküleri ile ziyaretçileri coturdu. Kayapnar Belediyesi Halk Oyunlar ekibi de yöreye ait folklor gösterilerini sunarak izleyenlerin alkn ald.

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARDA

Diyarbakrn adeta Ankaraya tand ve etkinliklerin yer ald AKM giriinde ziyaretçileri, Malabadi Köprüsünün maketi ile kentin önemli tarihi ve turistik yerlerinin yer ald büyük resimler karlyor. Ana bina içerisinde kurum ve kurulularn stantlarnda tantmlar yaplrken, AKM bahçesinde kurulan iki büyük çadrda ise Diyarbakr burma kadayf, cier kebab ve peynir gibi yöreye ait ürünlerin satld mini bir pazar kuruldu.

Ana Sayfaya Git