Diyarbakır Newroz’una izin verildi

Diyarbakır’da 21 Mart’ta kutlanması planlanan Newroz için İl Valiliğinden izin çıktı.

Haberler 17.03.2017 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Newroz tertip komitesinin Diyarbakr Valiliine Newroz Alannda yaplmas planlanan kutlama için yapt izin bavurusu kabul edildi.

Daha önce kutlama hazrlklarna balanan Diyarbakrdaki Newroz için yüzlerce siyasi parti ve STK temsilcisine davetiye gönderilirken, Yaar Kurt, Koma Pel, Grup Munzur, Koroya Jinn Amed, Dengbjn Botan ve Ferhat Mansurinin sahne almas bekleniyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halklarn Demokratik Partisi (HDP) öncülüünde Mutlaka kazanacaz sloganyla 33 ayr merkezde yaklacak Newroz atei için gerçekletirilecek etkinliklere kimi kentlerde izin verilmemesi üzerine programda deiiklie gidildi. Newroz etkinlikleri programnda yaplan deiiklikler öyle:

PROGRAMLAR DETRLD

Newroz ateinin ilk olarak yaklaca Nusaybinde 17 Martta kutlanacak. 18 Martta zmir, Kocaeli, Adana ve Malatyada kutlanacak. Program kapsamnda 19 Martta Ankara, Konya, Kars, stanbul, Antalya ve Mersinde kutlamalar gerçekletirilecek.

Birçok merkezde 20 Martta kutlanmas planlanan Newroz etkinlikleri, Valilik ve Kaymakamlklar tarafndan izin verilmemesi üzerine 21 Mart tarihine ertelendi. Bu kapsamda 21 Mart günü final olarak Diyarbakr ve Van bata olmak üzere Antep, Bingöl, Urfa, Adyaman, Kzltepe, Dersim, Karakoçan, Bitlis, Siirt, Batman, Doubeyazt, Bursa, Ar, Manisa, Idr, Hatay, Hakkari, Cizre, Yüksekova ve Muta Newroz atei tututurulacak.

21 Mart etkinlikleri kapsamnda Diyarbakr ilçelerinde ise 17 Martta Bismil ilçesinde, 18 Martta yasak ve ykmn en ar yaand Sur ilçesi bata olmak üzere Ergani, çnar ve Kulpta etkinlikler gerçekletirilecek. 19 Martta ise Balar ilçesinde Newroz atei yaklacak.

Ana Sayfaya Git