Diyarbakır Protokol Yolu'ndaki 'sarı lale'lere ne oldu?

DİYARBAKIR'da halk arasında 'Protokol yolu' olarak bilinen ve her iki tarafında Kolordu, Jandarma ve MİT Bölge Başkanlığı binaları bulunan Elazığ yoluna, Büyükşehir Belediyesi'nce dikilen kırmızı ve sarı lalelerden sarı olanların, çimenlerle birlikte 'yeşil, sarı, kırmızı' görüntüsünün ortaya çıkması nedeniyle söküldüğü iddia edildi.

Haberler 01.05.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediye bakan Gültan Kanak ve E Bakan Frat Anlnn yürütülen soruturma kapsamnda görevden alnp tutuklanmalarnn ardndan çileri Bakanl tarafndan kayyum atanan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kentin birçok yerine krmz ve sar laleler ekti. Krmz ve sar laleler, halk arasnda Protokol yolu olarak bilinen ve her iki tarafnda 7nci Kolordu Komutanl, Jandarma Bölge Komutanl, MT Bölge Bakanl ve askeri lojmanlar bulunan Elaz yoluna da dikildi.

SARI LALELERE NE OLDU

Laleler açldktan bir süre sonra Elaz yolundaki sar lalelerin balarnn koparld ve sadece krmz lalelerin kald görüldü. Sar lalelerin balarnn koparlmas, sosyal medyada yeil, sar, krmz görüntünün ortaya çkmas nedeniyle söküldüü yorumlarna yol açt.

Büyükehir Belediyesi yetkilileri ise Park ve Bahçeler Daire Bakanlnca Nisan aynn banda kentin çevre yollarnda, refüjlere ve kavaklara lale dikimi yapldn, kentin dier noktalarnda birçok renkteki laleler ve çiçeklerin durduunu belirterek, Sar lalelerin yapraklar yaan yamurlardan kaynakl dökülmü olabilir. Baka bir düünce ile sar lalelerin söküldüü iddialar doru deildir açklamasn yapt.

Ana Sayfaya Git