Diyarbakır Sur’daki çatışmalarda 1 polis şehit

Sokağa çıkma yasağı devam eden Diyarbakır Sur’da, çıkan çatışmada keskin nişancı tüfeğiyle göğsünden vurulan bir polis memuru şehit oldu, 1 polis de ayağından yaralandı.

Haberler 05.12.2015 - 17:23 Son Güncelleme : 05.12.2015 - 17:23

Sokağa çıkma yasağı devam eden Diyarbakır Surda, çıkan çatışmada keskin nişancı tüfeğiyle göğsünden vurulan bir polis memuru şehit oldu, 1 polis de ayağından yaralandı.

Diyarbakır Surda sokağa çıkma yasağı ve beraberinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Cuma günü de 4 polisin yaralandığı bölgede hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis ve jandarma özel harekat timlerinin operasyonları sürüyor.

Kurşunlu Camii çevresindeki çatışmalarda Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru, PKKlı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile göğsünden vurularak ağır yaralandı. Ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan polis memuru doktorların çabalarına rağmen şehit oldu. çatışmalarda ayağından yaralanan diğer polis memurunun tedavisi ise sürüyor.

Surun sokağa çıkma yasağı bulunmayan bölgelerinde ise polis kurulan arama noktalarında kontrollerini sıkı şekilde sürdürüyor. Kontrol noktalarının bulunduğu bölgelerde ambulanslar da hazır bekletiliyor.

Surda kaymakamlık tarafından 2 Aralık çarşamba günü Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahalleleri ile Gazi Caddesinde saat 05.00den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgede 3 Aralık perşembe günü saat 16.30dan itibaren de Dağkapı Meydanında sokağa çıkma yasağı getirildi.

DHA

Ana Sayfaya Git