Diyarbakır'a Eker Dönüşü

Bir önceki seçimde İstanbul'dan milletvekili seçilen ve hükümette en çok kabinede yer alan isim olarak bilinen Mehdi Eker, Diyarbakır'a liste başı dönüş yaparken, Galip Ensarioğlu liste dışı kaldı. Bal yerini korurken, eski Vekil Eronat listeye girdi.

Haberler 22.05.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, milletvekili adaylarn YSKya sundu. AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet, 600 kiiden oluan milletvekili aday listesini YSKya teslim etti.

TE DYARBAKIR LSTES

Listede en çok merak edilen iller arasnda yer alan Diyarbakrn AK Parti listesinde de sürprizler yaand. Bir önceki seçimde stanbuldan seçilen ve kabinede en çok görev yapan isimler arasnda yer alan AK Parti D likilerden sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Mehdi Eker, liste ba Diyarbakra geri döndü.

SÜRPRZ ÜZERNE SÜRPRZ

Ekerin adayl Diyarbakr açsndan sürpriz olarak deerlerdirilirken, ki dönem AK Partide yer alan Mehmet Galip Ensariolu ise listeye giremedi.

Buarada listeye gireceine kesin gözüyle baklan Ulu Cami Emekli mam Mehmet Said Yazda listeye giremeyen isimlerin banda yer ald.

LSTELERN DAILIMI

Listenin genel profiline bakldnda Diyarbakrn Bismil ilçesinden üç isim bulunurken, Ergani, Hani, Eil, çermik, Dicle ve Kulp ilçelerinden temsil eden isim olmazken, her seçimde Bingöl ve Zaza kökenli, isim ve aday yer alrken, bu kez yer verilmemesi dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git