Diyarbakır'da 360 kilogram esrar ele geçirildi

Silvan ve Hani ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyonlarda 360 kilogram esrar, 150 kök Hint keneviri ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 31.10.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ve Hani ilçeleri krsalnda düzenlenen operasyonlarda 360 kilogram esrar, 150 kök Hint keneviri ele geçirildi, 5 üpheli gözaltna alnd.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanlnca yürütülen istihbari çalmalar kapsamnda Silvan ve Hani ilçelerindeki dalk ve krsal alanda 26 Ekimde balatlan özel birlik operasyonlar baaryla tamamland.

360 kilo esrar ele geçirildi

Operasyonda yaplan arazi aramasnda kayalk ve çallk alan ile topraa gömülü bidonlar içerisinde, CZ 25 marka otomatik tabanca, 65 makineli tüfek fiei, 4 tabanca fiei, makineli tabanca arjörü, iki kalanikof piyade tüfei arjörü, uzaktan kumandal el yapm patlayc düzeneinde kullanlan Alpha Fire cihaz, mayn/el yapm patlayc düzenei, 9 pil blou, 12 kalem pil, 9 uzaktan sinyal rölesi, 3 büyük tüp, 3 küçük tüp, 325 metre elektrik kablosu, terörist giysisi, snak yapmnda kullanlan malzemeler, çok sayda giysi ve yaam malzemesi bulundu.

Narko-terörle mücadele kapsamnda aaçlk, çallk ve kayalk alana gizlenmi sata hazr vaziyette 330 kilogram esrar ile 150 kök Hint keneviri ele geçirildi.

- Kaçan 5 üpheli yakaland

Arama srasnda, askerleri görüp bulunduklar bölgeden kaçan 5 üpheli, takip sonucu yakaland. üphelilerin ilk görüldükleri yerde yaplan aramada 30 kilogram esrar, iki ruhsatsz av tüfei, hassas terazi, 4 elek, iki battaniye bulundu.

Hükümlü ve tutuklunun kaçmas, uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama ile terör örgütüne üye olma suçlarndan hakknda arama kayd bulunan M.G, uyuturucu veya uyarc madde ticareti yapma veya salama suçundan haklarnda arama kayd bulunan Y.Z. ile S.M, M.T. ve M.Y. gözaltna alnd. üphelilerin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git