Diyarbakır'da Arakan fotoğraf sergisi

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfınca kentte Arakan'daki zulmü ortaya koyan resimler sergilendi.

Haberler 08.11.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetim Öksüz ve Kimsesiz çocuklarla Yardmlama Dayanma ve Eitim Vakf (Yetimler Vakf) Diyarbakrda Arakanda yaanan zulmü gösteren fotoraflarn yer ald sergi açt.

Sur ilçesinde oluturulan resim sergisini ziyaret eden Diyarbakrllar, Arakanl Müslümanlar için yardm banda bulundu.

Yetimler Vakf Sur ilçesi Temsilcisi Ali Ta, Arakanl Müslümanlara yardm kampanyas balattklarn söyledi.

Resimlerde Arakandaki zulmün ve vahetin görülmesi için sergiyi açtklarn dile getiren Ta, unlar belirtti:

ARAKANDAK ZULMÜN RESMLER

Arakandaki Müslümanlar çok zor artlar altnda yaamlarn sürdürüyor. Bu konuya eilip yardm etmemiz lazm. Gördüümüz kadaryla halkn duyarll üst seviyededir. Milletimiz Müslüman olduu için bu konulara duyarldrlar. Kimi parasyla kimi de duayla yardm ediyor.

Bata bulunan Hatice Yaan, Arakanllara bu eziyeti yapanlarn bir gün mutlaka cezalarn çekeceini ifade ederek, Türkiyeden Arakan Müslümanlarna yardm götürüldüünü gördüümde mutlu oluyorum. Görmediimiz ve duymadmz olaylarn farknda deiliz. Bu fotoraflarn daha çok yerde yaynlanmas gerekiyor. dedi.

Mehmet Asena da Arakanl Müslümanlara yardm eden kurulularn önemine deinerek, Madem Müslümanlar kardetir o zaman onlarn acsn da paylamamz lazm. Dünyann her yerinde böylesi kampanyalarn olmas güzel olur. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git