Diyarbakır’da bin 19 kişi hakkında idari soruşturma

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında emniyet, askeri, eğitim, adliye ve infaz kurumlarının da aralarında bulunduğu birçok kurumda görev yapan bin 19 kişi hakkında idari işlem başlatıldığı bildirildi.

Haberler 05.08.2016 - 10:31 Son Güncelleme : 05.08.2016 - 10:31

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yuvalanmış FETÖ mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, bu yapıya karşı adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakırda bu kapsamda başlatılan idari çalışmalar sonucunda, emniyetten 389, Milli Eğitim Müdürlüğünden 303, Adliye ve İnfaz Kurumundan 69, Dicle Üniversitesinden 58, askeri kurumlardan 41, TRT Diyarbakır Müdürlüğünden 24, İl Sağlık Müdürlüğü-Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden 24, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 15, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 14, Vergi Dairesi Başkanlığınden 11, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 10, İl Müftülüğünden 9, TCDD Gar Müdürlüğünden 9, Türk Telekom Anonim Şirketi Doğu 2. Bölge Müdürlüğünden 7, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden 6, TEİAŞ İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğünden 5, MTA Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğünden 3, Tarım ve Kırsal Alanı Kalkındırmayı Destekleme Kurumundan 3, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 3 ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğünden 2 kişi hakkında idari işlem başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, EÜAŞ Dicle ve Yöresi HES İşletme Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Tasfiye İşletme Müdürlüğü, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme 8. Bölge Müdürlüğü, Dernekler Müdürlüğü, Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bölge Müdürlüğü olmak üzere toplam 14 kişi hakkında da idari işlem yapıldığı aktarıldı.

İdari işlemleri başlatılan personeller hakkında yapılacak tahkikatların sonucuna göre işlemlerin devam edeceği bildirildi.

Ana Sayfaya Git