Diyarbakır’da doktora fiziksel şiddet

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek, hasta yakınlarının fiziksel saldırısına maruz kaldı. Doç. Dr. Özbek, bu tür olayların insanlara yardımcı olabilme isteğini körelttiğini ifade etti.

Haberler 25.10.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Eitim ve Aratrma Hastanesine bal Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesi Kliniinde geçtiimiz cuma günü hasta vizitesi srasnda çkan tartmay yattrmak için araya giren çocuk Hastalklar ve çocuk Endokrin Uzman Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek, hasta yaknlarnn fiziksel saldrsna urad. Ka patlayan Özbeke yaplan saldrya ilikin Tabipler Odasnda basn açklamas yapld.

DOKTORA SALDIRI

Saldry knayan Türk Tabipler Birlii Merkez Konseyi üyesi Dr. eyhmus Gökalp, her iki salkçdan birinin saldrya uradn belirtti. Giderek yaygnlaan iddet olgusu ile ba etmek gerektiini ifade eden Gökalp, Sorun çözme yöntemi olarak giderek yaygnlaan iddet olgusu ile mutlaka ba etmemiz gerekir. çünkü toplumsal olarak enerjimizi, birikimimizi heba etmekte, insanlar arasndaki ilikiyi bozmakta ve toplumsal yaam çürütmektedir. Toplumdaki iddet eiliminden de beslenen salktaki iddetin skl ise artk can yakc haddeye varm durumdadr. En az her iki salkçdan birisi iddete maruz kalmaktadr. Salktaki iddet olgusu tek bamza biz hekimler ve salkçlar faturasn ödemek istemiyoruz. Bu anlamda tüm ilgili kiileri, kurumlar, siyasetçileri, yöneticileri ve toplumun bütün kesimini salkta iddet konusunda duyarl olmaya ve çözüm bulmaya çaryoruz. Aksi halde toplumsal olarak bir çürüme yaayacaz ve bu çürüme toplumun bütün kesimlerine sirayet eder. çürüme topluma bulat m bir kere yönetici, doktor vesaire ayrm yapmaz. Bütün toplumu ayn anda çürütür. Unutmayalm ki hekimlerine güven duymayan toplumlar, saygda sevgide hekimlerine kusur ileyen toplumlar saygnlklarn kaybetmeye mahkumdurlar dedi.

HAKARET HAK GÖRÜYORLAR

çocuk Hastalklar ve çocuk Endokrin Uzman Doç. Dr. Mehmet Nuri Özbek, en büyük sorunun hasta yaknlarnn salk çalanlarna hakareti hak olarak görmesi olduunun altn çizdi. Özbek, Klinik içerisinde hemirelerle yaylan bir tartmadan dolay ben devreye girdim. Hasta sahibinin hemireye hakaret etmeye balamas, ben öyle yaparm falan gibi hakaretlere balamas sonras, hatta hemirelere yönelmi içeriden ses duymam üzerine ben çktm. Ondan sonra herkese hakaret eden, küfür den bir insan tipi tabi ister istemez olaya müdahil olduk. Meer onlarn tandklar da varm o arada bir arbede yaadk. Sorun salk çalanlarna her türlü hakareti yapma hakkn kendilerinde görmelerinden kaynakl. Normalde çalma ortamna bulunmamas gerekenler, zamannda orada olmamas gerekenlerin orada olmas bu olaylar kolaylatryor. Konuyla ilgili adli sürecin balatld. Bu tür olaylar insan üzüyor. nsann hizmet yapma duygusunu köreltiyor. Ona üzülüyorum zaten. nsanlara yardmc olabilme, salk sorunlarn çözebilmeye olan isteinizi köreltmeleri aslnda en büyük sknt bence. Toplumun bunu çok ciddi düünmesi lazm diye konutu.

Ana Sayfaya Git