Diyarbakır'da FETÖ Baskını

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 10 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, kapatılan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi akademik personeli 10 şüpheli gözaltına alındı.

Haberler 09.11.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Basavclnce yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruturmas kapsamnda, Diyarbakr Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü ekiplerince 10 ilde e zamanl operasyon balatld.

10 K GÖZALTINDA

Soruturma kapsamnda bugün sabah saatlerinde Diyarbakr merkezli olarak 10 ilde e zamanl yaplan operasyonda, kapatlan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörlüünün eski akademik personel ile çalanlarnn ev ve iyerlerinde arama yapld. Yaplan operasyonda 10 kii gözaltna alnrken, yakalanan kiilerin öretim görevlisi, okutman ve büro memuru kadrolarnda olduklar belirtildi. Diyarbakr Emniyet Müdürlüü, öretim görevlisi, büro memuru, kütüphaneci ve aratrma görevlisi kadrolarndan kiilerin de bulunduu 9 kiiye yönelik yakalama çalmalarnn devam ettiini açklad.

7 KADIN AVUKAT

Öte yandan, Erzurumda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün avukat yaplanmas içinde bulunduklar iddiasyla 7 kadn avukat gözaltna alnd.

Erzurum Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda, l Emniyet Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ubesi ekipleri, FETÖnün faaliyetlerinin ortaya çkarlmasna yönelik çalmalarn sürdürüyor.

Bu çerçevede kent merkezinde operasyon düzenleyen ekipler, örgütün avukat yaplanmas içinde yer aldklar gerekçesiyle 7 kadn avukat gözaltna ald.

Zanllar, salk kontrolünün ardndan emniyet müdürlüüne götürüldü.

Ana Sayfaya Git