Diyarbakır'da görev yapan bürokrattan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Diyarbakır PTT Başmüdürlüğünde bürokrat olarak görev yapan Paşa Taşyürek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurlara ve bürokratlara yönelik sosyal medya hesabında, 'vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz' sözleri için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 19.10.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun memurlara ve bürokratlara yönelik sosyal medya hesabnda, yapt açklamalara tepkiler sürerken, Diyarbakr PTT Bamüdürlüü Satn Alma Müdürü Paa Tayürekten tepki geldi. CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun 16 Ekim 2021 tarihinde birçok medya organnda yaynlanan ve ayn zamanda twitter üzerinden paylalan videoda bu ülkede devletine hizmet etmekte olan bürokratlara açk bir ekilde iftira attn ve bununla yetinmeyip tehdit ettiini ileri süren ve suç duyurusu için Cumhuriyet Basavclna dilekçe veren Paa Tayürek, dilekçesinde, Bahsi gecen konular için CHP lideri Kemal Klçdarolu, twitter hesabndan Sevgili halkm, herhalde neyi çaldklarnn farkndasnz. çalnan çocuklarnzn geleceidir. Bu sistemde Erdoan ve ürekasnn kurduklar vakflarn tezgahndan geçmeyenlerin, memur olmalarnn neredeyse imkansz hale getirildii görülmektedir. Daha önce memur olanlarn da görevde yükselmeleri TUGVA tezgahndan geçmelerine balanmtr. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal i, rant, mafyatik çkar varsa, bunlar yapacak memur militanlar düzene eklenmitir. imdi, hepimizin gördüü bildii bir ey daha var. iktidarn deimesine az kald. iktidar deitiinde, soruturmalar balayacak ve eminim ki bu bürokratlarn bir ksm efendim, emir aldk, uygulamak zorunda kaldk diyecek. te bunu diyerek syrlrm diye düünen, sarayn basksna boyun eerek kanun dna çkm o devlet memurlarna buradan seslenmek istiyorum. Cenab ahabettinin bir sözü var. Der ki, en ar angarya, faydaszlndan emin olduunuz ii vazife namna ifa etmektir. Açkça söylüyorum; vazife namna mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun d ileri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoan ailesinin deil, bu devletin erefli memurlarsnz. Kamil akla gelmeniz için bu, Klçdarolu aabeyinizin size son çarsdr. 18 Ekim Pazartesi itibaryla bu düzenin illegal isteklerine verdiiniz tüm destein sorumluluu size de ait olmaya balayacak. Emir almtm diyerek bu kirli ilerden syrlamazsnz. Size kanun d her ne yaptrlyorsa pazartesi itibaryla durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteinizi çekin. Size bunu yaptranlara farkl bir muamele olacak elbet. çünkü, Sadinin dedii gibi; zalimleri balamak, yoksullara cefadr. Söylediklerimi özetlemem gerekirse; Türkiye devleti yeniden halkn devleti olma yoluna girmitir. Kurumlar bir ahsn ve ailesinin ahrna dönütürenler elbette ki hesap verecektir eklinde olan Klçdadarolunun açklamalarna yer vererek bunlar hakknda suç duyurusunda bulunduunu söyledi.

Tayürek, dilekçesinin devamnda ise Bu açklamadan da anlalaca üzere tehdit ve iftiralarda bulunmutur. Ben yaklak 3 yldr Diyarbakr PTT Bamüdürlüünde satn alma müdürlüü görevini yürütüyorum, uana kadar hiçbir siyasi erk tarafndan illegal bir konu için aranmadm. Klçdarolu da eski bir bürokrat olarak bu sözleri sarf ederken bizleri ne duruma düürdüünü anlamal bürokratlara att bu iftira ve yapt bu tehdit açklamasnn gereini yüce adaletimize brakyorum. Bu konu ile ilgili gerekli soruturmann balatlmasn ve devletimiz bürokratlarna yaplan bu suçlamalar içinde kamu davas açlmasn talep ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git