Diyarbakır'da iki aile arasında silahlı kavga

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi'nde mera yüzünden husumetli iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. İki aile arasında yeni bir olay yaşanmaması için polis ilçede hastane çevresinde, jandarma ise Çayan Köyü'nde geniş güvenlik önlemi aldı.

Haberler 27.04.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal çayan Köyünde, aralarnda yllardan beri husumet bulunan en ve Kaymaz ailelerinin fertleri arasnda bugün öle saatlerinde kavga çkt. Araya girenler, kavgay büyümeden önledi. Taraflar, saat 18.30 sralarnda Ergani lçesi Fevzi çakmak Mahallesinde yeniden karlanca, bu kez silahl çatma çkt. Silah sesleri üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, ksa sürede kontrolü salad. çatmada, her iki aileden toplam 7 kii yaraland.

Yarallar, ambulanslarla Ergani Devlet Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. Ancak evket Kaymaz ile Özkan en, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Dier 5 yaraldan ise durumu ar olanlar Diyarbakr Gazi Yaargil Devlet Hatanesine sevk edildi.

Olay haberi alp ilçeye gelen yaknlar, hastane içerisinde karlanca arbede yaand. Olaya müdahale eden çevik kuvvet poilisi, hastaneye giri ve çklar yasaklad. Acil hastalarn yaknlarna üst aramas yapldktan sonra hastaneye giri izni verildi. Ergani lçe Emniyet Müdürü Kerim Karaboa da hastaneye gelerek duruma müdahale etti.

Olaylarn daha fazla büyümemesi için polis ilçe merkezinde ve hastane çevresinde, jandarma ekipleri de çayan Köyünde geni güvenlik önlemi ald.

Ana Sayfaya Git