Diyarbakır'da "İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Sergisi" yarın açılıyor

Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yılı nedeniyle Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünce desteklenen ''İlk Adımdan Kuruluşa Milli Mücadele Karma Sergisi'' yarın Diyarbakırlıların ziyaretine açılıyor.

Haberler 03.02.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Valilikten yaplan açklamaya göre, bamszlk mücadelesinin 100. yl kutlamalar, yurt içi ve yurt dnda yaplan çeitli etkinliklerle devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyetinin ilk harcnn atld ve tüm dünyaya örnek olan milli mücadelenin 100. ylnda Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Dairesi Bakanlndan alnan belge ve fotoraflarn, sanatla bulutuu lk Admdan Kurulua Milli Mücadele Karma Sergisi, yurt içinde ve yurt dnda sergileniyor.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluuna giden yolda ilk admn atld 19 Maysn ve bamszlk mücadelesinin 100. yl münasebetiyle Samsun Valilii tarafndan yerel, ulusal ve uluslararas düzeyde 300den fazla proje ve etkinlikler planlanarak hayata geçirildi.

Cumhurbakanl himayelerinde gerçekletirilen ve ülkenin her köesinde milli birlik ve beraberlik duygular içinde ayr bir heyecan ve sevinçle kutlanan 100. yl etkinlikleri kapsamnda Samsun Valilii 100. Yl Koordinasyon Merkezimiz tarafndan hazrlanan, Kültür ve Turizm Bakanl Telif Haklar Genel Müdürlüü tarafndan desteklenen serginin bu yl yurt içinde 10, yurt dnda 10 noktada düzenlenmesi hedefleniyor.

Bugüne kadar yurt dnda Fransa, Almanya, Makedonya, Belçika, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti; yurt içinde ise stanbul, Samsun, Amasya, Ankara, zmir, Gaziantep ve Kahramanmarata açlan sergi 3-7 ubatta Diyarbakrllarla buluuyor.

Diyarbakr Valilii ve Büyükehir Belediyesinin katklaryla gerçekletirilecek sergi, yarn Cahit Stk Taranc Kültür Merkezindeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde saat 14.00te açlacak.

Ana Sayfaya Git