Diyarbakır'da okul çevresinde narkotik denetimi

DİYARBAKIR'da okul çevresinde uyuşturucu satıcılarına yönelik denetimlerde bulunan polis, şüpheli kişiler, okul servisleri ve şoförleri üzerinde de kimlik kontrolü ile arama yaptı.

Haberler 02.11.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Müdürlüü Narkotik ube Müdürlüüne bal ekipler, okul önlerinde uyuturucu satclarna yönelik denetimde bulundu. Yeniehir lçesi Süleyman Demirel Eitim Kampüsüne gelen narkotik polisi, okul çevresinde üpheli arad. Okul servis araçlar üzerinde de uygulama yapan narkotik polisleri, servis oförlerini de inceledi.

POLS TETKTE

Polislerin kampüs çevresinde gezdiini gören yalar 9 ile 12 arasnda deien çocuklar, yanlarna gelerek, ne aradklarn sordu. Polis ekipleri de çocuklara, Sizlerin huzur ve güvenini salamak amacyla okul çevresinde uyguma yapyoruz diye karlk verdi. Bunun üzerine örenciler, tank olduklar baz kiilerin nasl uyuturucu kullandklarn anlatt. Polis ise çocuklara, bu tür olaylara tank olmalar halinde önce oradan uzaklamalarn, konuyu öretmenlerine, daha sonra da öretmenle birlikte 155e bildirmelerini istedi.

KAMPÜSTE ARAMA

Kampüs alanndaki okulla ilgisi olmayan üpheli kiiler, kimlik kontrolü ve üst aramasndan geçirildi. Uyuturucu tacirlerine yönelik uygulamalarn kent ve ilçe merkezinde bulunan tüm okul çevresinde sürekli devam edilecei belirtildi. Örenciler, uygulama yapan polise, düzenledikleri uygulamalardan memnun olduklarn iletti.

Ana Sayfaya Git