Diyarbakır'da ulaşıma zam geldi.

Minibüs ve özel halk otobüslerinde taşıma ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapıldı. Şehiriçi ulaşım 1.5 liradan 2 liraya yükseltildi.

Haberler 19.07.2018 - 10:45 Son Güncelleme : 19.07.2018 - 10:46

ehiriçi toplu tamada faaliyet gösteren minibüsü ve özel halk otobüslerinde 1 lira 25 kuru olan örenci fiyat 1 lira 50 kurua, 1 lira 50 kuru olan indirimsiz tam fiyat ise 2 lira oldu. Belediyeye ait yolcu otobüslerindeki tama ücreti fiyat deimedi.

Zama gelen tepkiler üzerine konuan oförler Odas Yönetim Kurulu Üyesi ve Balkçlarba Minibüs Kooperatifleri Bakan Kasm çapar, 9 yldr ulama zam yapmadklarn, bu zammn kaçnlmaz olduunu iddia etti.

Diyarbakrda yolcu minibüsü ve özel halk otobüsleri, tama ücretlerinde zam yapt.

Diyarbakrda, ehir içi yolcu tamacl yapan minibüs ve özel halk otobüsü ücretlerine zam yapld. Buna göre, yolcu minibüsü ve özel halk otobüslerinde 1 lira 25 kuru olan örenci fiyat 1 lira 50 kurua, 1 lira 50 kuru olan indirimsiz tam fiyat ise 2 lira oldu. Diyarbakr Büyükehir Belediyesine bal yolcu otobüslerinde zam yaplmad örenildi.

9 YILDIR ZAM YAPMAMITIK

Zama yönelik gelen tepkiler üzerine açklama yapan Diyarbakr oförler Odas Yönetim Kurulu Üyesi ve Balkçlarba Minibüs Kooperatifleri Bakan Kasm çapar, 9 yldr ulama zam yapmadklarn, bu zammn kaçnlmaz olduunu söyledi. çapar, Mazot 2 lira 35 kuruken biz eski fiyata göre çalyorduk. imdi mazotun fiyat 5 lira 80 kuruu geçti. Bu mecburi bir zamd. Zam yaplmasayd, biz çalamaz duruma gelecektik. Ne arabann ne oförlerin sigortasn ödeyebilecek durumumuz kalmamt. Bu zamm biz mecburi olarak yaptk. Bugün ölen saatlerinde zamm uyguladk. çevre illerimizde en ucuz çalan Diyarbakr dedi.

Ana Sayfaya Git