Diyarbakır'daki CHP-HDP İttifakı

CHP'nin 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı 'OHAL değil, demokrasi istiyoruz' oturma eylemi Diyarbakır'da da gerçekleştirildi. Diyarbakır'ın Sur ilçesi Şeyh Sait Meydanı'nda yapılan oturma eylemine HDP'liler de destek verdi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Bu hükümet zulüm ve baskıyla OHAL olmadan Türkiye'yi yönetemez hale gelmiştir. Biz bu baskı rejimine, bu hukuk dışı rejime Türkiye'nin her yerinde bugün karşı çıkıyoruz" dedi.

Haberler 17.04.2018 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPnin 81 ilde balatt OHAL deil, demokrasi istiyoruz oturma eylemi, Diyarbakrn Sur ilçesi eyh Sait Meydannda gerçekletirildi. Eylemin yapld bölgede geni güvenlik önlemi alan polis, meydann çevresini güvenlik çemberine ald. CHP stanbul Milletveki Sezgin Tanrkulu ve Ankara Milletvekili Necati Ylmazn da katld oturma eylemine, HDP Diyarbakr il örgütü de destek verdi. Ölen saatlerinde eylemin yaplaca alana gelen CHPliler, OHAL kaldrlsn, KHKya hayr, KHK iptal edilsin yazl dövizler açt.

HDP VE CHP TTFAK ETT

Oturma eyleminde yapt konumada AK Parti hükumetinin OHALsiz bir Türkiyeyi devraldn belirten CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu, Türkiyenin 81 ilini kendilerinin zulüm yönetimi dedikleri, bask yönetimi dedikleri bir rejimle yönetiyorlar. Evet; bu rejim anayasada var ama geçicidir ve ilan edildii neden de snrldr. Fakat imdi bu rejim Türkiyede 20 aydr kalc hale geldi. Bu hafta muhtemelen 4 ay daha uzatlacak, 2 yl olacak. Bu hükümet zulüm ve baskyla OHAL olmadan Türkiyeyi yönetemez hale gelmitir. Biz bu bask rejimine, bu hukuk d rejime Türkiyenin her yerinde kar çkyoruz. Bu dayanmay büyüterek, bu zulüm üzerine bu baskya son vereceiz. Mutlaka bu meydanlar demokrasi ve bar meydanlar haline getireceizdedi.

OHAL OTURMA EYLEM

CHP Ankara Milletvekili Necati Ylmaz ise 16 Nisann bu ülkede son darbe olarak kalacan belirterek, Bu meydanlar bir daha böylesine bask ve zulmün iareti bariyerle deil, bar ve sevgi iklimiyle kuatlacaktr. Topraklarmzn buna ihtiyac vardr. Bizler bugün burada çok anlaml bir i yapyoruz. Özellikle korkuyu, basky merulatrma arac, olarak kullanmak isteyenlere kar burada bir umut çakyoruz. Burada bir birliktelik gösteriyoruz. Biz korkmuyoruz, biz zulme kar boyun emeyeceiz diyenlerle, sivil toplum, parti üyeleri, sivil yurttalara varncaya kadar bir balangç yapyoruz dedi.

CHPliler ile beraberindeki HDP heyeti açklamalarn ardndan eyh Sait Meydanndaki Atatürk ant önünde oturma eylemine geçti. Yaklak 1 saat süren eylem sonras toplanan grup olaysz dald.

Ana Sayfaya Git