Diyarbakır'daki darbe davası görüldü

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin tutuklanan dönemin 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe ve 2. Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'ın yargılanmasında devam edildi

Haberler 14.07.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 14.07.2018 - 11:04

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimine ilikin tutuklanan dönemin 2. Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, 8. Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Deniz Kartepe ve 2. Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoan hakknda üçer kez arlatrlm müebbet ve 15 yla kadar hapis cezas istemiyle açlan davann durumas görüldü.

Diyarbakr 8. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sanklardan Gürdoan hazr bulundu. Darendeli ve Kartepe ile Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla Adana F Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan durumaya katld,

Duruma, mahkeme bakannn önceki celsede verilen ara kararlara ilikin gelen belgeleri okumasyla balad. Cumhuriyet savcs, sanklarn üzerine atl suçun vasf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç üphesinin varl, isnat edilen suçun katalog suçlardan olmas ile sanklarn tutuklulukta geçirdii süreyi dikkate alarak tutukluluk halinin devam yönünde görü bildirdi.

Sanklardan Kartepe savunmasnda, darbe giriimin yaand gece 6 uçak kaldrldn ve buna ilikin telsiz konumalarnn olmadn iddia ederek Semih Terzinin Silopiden gelerek, buradan CASA uçayla gitmesine ilikin hiçbir telsiz kayd bulunmuyor. Pist askeri trafie kapalyken, Terzinin gelmesi ve onu alan CASA uçann izinsiz geldii ortadr. Darbe giriimin yaand srada darbe kart olduum görmezden gelinemez. O gece kanunsuz hiçbir eylem talimat vermedim. Tahliyemi talep ediyorum. ifadesini kulland.

Darendeli ise devleti ykmak, askeri, polisi ve halk kar karya getiren böyle alçak bir terör örgütüyle balantsnn olmadn öne sürdü.

Darbe giriimin yaand gün izinli olduunu aktaran Darendeli, O gün meerse ülkemizin üzerinde hain planlar olanlar abi ve ablalarndan talimat almlard. O gece televizyonu açp klm kprdatmadan gelimeleri izleyebilirdim. Ancak ben ise darbe giriiminin olduunu gördüüm anda görevimin bana geçtim. Görevimi kötüye kullanarak hiçbir suç ilemedim. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum. dedi.

Gürdoan da hakkndaki suçlamalar kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanklarn mevcut hallerinin devamna karar vererek durumay erteledi. Eski 2. Birletirilmi Hava Harekat Merkezi Komutan Tümgeneral Atilla Darendeli, Eski 8. Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Deniz Kartepe, Eski 2. Birletirilmi Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoan hakknda, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya veya görevini yapmasn engellemeye teebbüs, TBMMyi ortadan kaldrmaya teebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldrmaya teebbüs ve silahl terör örgütüne üye olmak suçlarndan üçer kez arlatrlm müebbet ile 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git