Diyarbakır'dan Halep'e insani yardım

Diyarbakır'da, Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) üyelerince, Halep'e ihtiyaç malzemeleri gönderdi.

Haberler 19.12.2016 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesindeki Gda Toptanclar Sitesinde bir araya gelen SDER üyeleri, topladklar iki günlük malzemeyi Hayrat nsani Yardm Dernei araclyla Suriyenin Halep kentine ulatrmak üzere gönderdi.

SDER Bakan ükran Ylmaz, gazetecilere yapt açklamada, giyim ve çocuk bezlerinden oluan yardm bugün, yarn ve ertesi gün ise un ve gda yardmn Halepe göndereceklerini söyledi.

HALEPE NSAN YARDIM

Bu yardm, insanlk vazifelerini yerine getirmek amacyla yaptklarn belirten Ylmaz, öyle konutu:

Yarn bizim onlar gibi hatta onlardan daha kötü bir durumda olmayacamz ne malum? Bugün yine onlarn snaca bir Türkiye var. Bizim gidecek baka hiçbir ülkemiz yok. Belki de bu Müslüman kardelerimizin duasyla bizim ülkemiz daha fazla muvaffak olacaktr. SDER ailesi olarak bu yardmlarla onlara destek olacaz.

Halepte yaanan insanlk dramn yüreinde hissettiini ifade eden Ylmaz, sohbet ettii bir Suriyelinin Keke bir babakanmz, bir liderimiz olsa da muhalefet etsek. Muhalefet edecek bir liderimiz dahi yok. dediini belirtti.

SLAM ÜMMETNN UMUDU

Ylmaz, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann tüm slam ümmetinin umudu olduunu sözlerine ekledi.

Dernein yönetim kurulu üyesi Ramazan Dere ise yardmlarnn devam edeceini ifade ederek, Ne mutlu bizlere ki böyle bir ülkede yayoruz. Tüm dünyaya kol kanat geren bir liderimiz var. Bizi Suriyelilerin durumuna düürmek isteyenlere Allah frsat vermesin. eklinde konutu.

Burada toplanan yardm malzemeleri kamyonete konarak, Halepe gidecek tra yüklenmek üzere gönderildi.

Ana Sayfaya Git