Diyarbakır'ın ekonomisi konuşuldu!

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Karagöl "Genelde makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmelerden bahsediyoruz. Bu göstergelerdeki iyileşmeyi şehirlerde de görebiliyor muyuz? Görmek için neler yapmamız gerekiyor, hangi yatırımları projeleri gerçekleştirmeliyiz konusunda bir fikir oluştu"

Haberler 28.11.2017 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Ekonomi leri Bakan Yardmcs Erdal Tanas Karagöl, Genelde makro ekonomik göstergelerdeki iyilemelerden bahsediyoruz. Bu göstergelerdeki iyilemeyi ehirlerde de görebiliyor muyuz? Görmek için neler yapmamz gerekiyor, hangi yatrmlar projeleri gerçekletirmeliyiz konusunda bir fikir olutu. dedi.

ehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu kapsamnda Diyarbakrda Devlet Su leri (DS) Toplant Salonunda AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle görüen Karagöl, daha sonra sivil toplum kurulular ve i adamlaryla bir araya geldi.

Karagöl, ekonomi beklentilere dair forumlar illerde yaparak, yerel dinamikleri iin içine çekmeyi istediklerini belirterek, ayn zamanda gerçekletirilecek projelerin de sahiplenilmesini amaçladklarn söyledi.

24 Kasm Cuma günü balatlan forumlar, u ana kadar Bingöl, Zonguldak, Krehir, Karabük, Bartn, Elaz, Mardin ve bugün de Diyarbakrda gerçekletirdiklerini dile getiren Karagöl, 4 aylk bir sürede tüm Türkiyede bu toplantlar tamamlamay hedeflediklerini vurgulad.

DYARBAKIRIN EKONOMS

Karagöl, AK Parti Ekonomi leri Bakanl olarak bu forumlar düzenleme gerekçelerine de deinerek, Genelde makro ekonomik göstergelerdeki iyilemelerden bahsediyoruz. Bunun yerel ve ehirler bazda anlam nedir? Bu göstergelerdeki iyilemeyi ehirlerde de görebiliyor muyuz? Görmek için neler yapmamz gerekiyor, hangi yatrmlar projeleri gerçekletirmeliyiz konusunda bir fikir olutu. diye konutu.

Bu fikrin sonucu olarak ehirlere giderek beklentileri almaya çaltklarn aktaran Karagöl, toplantlarn süreceini kaydetti.

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal ise toplantnn, Diyarbakrn ekonomik beklentilerinin ortaya çkarlmas için yapldn bildirdi.

Gerçekletirilen toplantlarn sonucu rapor haline getirilecek hem Babakan hem de Cumhurbakanmza sunulacak. diyen Bal, dünyada artk illerin hatta ilçelerin birbirleriyle yartn vurgulad.

Bal, Diyarbakrda yaplacak ilere dair beklentilerin kendilerine k tutacan kaydetti.

AK Parti l Bakan Muhammed Akar da forumun, gerçekletirilen yatrmlarla ilgili memnuniyetin belirlenmesi ve yatrmlara ilikin beklentilerin örenilmesi açsndan büyük fayda salayacan belirtti.

Toplant daha sonra basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git