Diyarbakır’ın komşu ilinde 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Ahmet Ercan’dan komşu il için korkutan sözler geldi. Komşu il için 8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. “Depreme en duyarlı yer” dedi.

Haberler 25.01.2024 - 08:58 Son Güncelleme : 25.01.2024 - 08:58

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hatlarındaki kırıklara dikkat çekerek gerilmenin Bingöl- Karlıovaya doğru gittikçe arttığını söyledi. Bingöl için depreme en duyarlı bölge diyen Ercan, Yapılaşma 8 büyüklüğünde depreme dayanıklı güçte olmalı dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki fay hatlarında hareketlilik sürerken, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattının kesişim noktasında bulunan Bingöl için deprem uzmanları uyarılarını sürdürüyor.

Son olarak Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bingöl- Karlıova bölgesini işaret ederek Türkiyede depreme en duyarlı bölge dedi. Ercan, bu bölgede yapılaşmanın kayalık yerlerde ve 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olması gerektiği söyledi.

BİNGÖL BÖLGESİ

Gökdere, Ilıca ve Karlıovaya dikkat ifadelerini kullanan Ercan, şunları kaydetti: Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KDya Bingöl- Karlıovaya doğru gittikçe artıyor. Türkiyede depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, Ilıca, Karlıovaya dikkat.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git