"Diyarbakır'ın sesini büyük şehirlerde duyurabilmek istiyoruz"

Diyarbakır'da çocuklardan oluşan Sevgi Korosu, kentin sesini büyük şehirlerde duyurabilmek adına çalışmalar yapıyor.

Haberler 05.08.2018 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde 150 çocuktan oluan Sevgi Korosu, örendikleri tasavvuf, halk, popüler ve sanat müziklerini gelitirmek adna çalmalarn sürdürüyor.

Kayapnar Belediyesine bal Cegerxwin Kültür Merkezinde saatlerce çalan çocuklar, hem kentin sesini büyük ehirlerde duyurabilmek hem de çocuklarn büyük eyler yapabildiklerini göstermek istiyorlar.

TÜRKYENN EN BÜYÜK GTAR KOROSU

Konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapan eitmen Kubilay Göçli, Buradaki amacmz, çocuklarla birlikte çok önemli eyler baarabileceimizi göstermek ve ifade edebilmek. Koromuzun öyle bir özellii var: Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin en kalabalk ve en büyük korosuyuz. Gitar korosu olarak da Türkiyenin en büyük gitar korosuyuz. Biz, bu çocuklarla birlikte Türkiyenin en güzel korolarndan biri olacaz. dedi.

SESMZ BÜYÜK EHRLERDE DUYURABLMEK STYORUZ

Diyarbakrn sesini dier büyük ehirlerde duyurabilmeye çaltklarn anlatan Göçli, sözlerini öyle tamamlad: Amacmz, Güneydou Anadoluda, Diyarbakrn ortasnda yetimi bu çiçeklerle birlikte sesimizi Türkiyenin büyük ehirlerinde duyurabilmektir. Bir nevi bir sevgi köprüsü, sevgi korosu olabilmek istiyoruz. Bu konuda tüm desteklere ihtiyacmz var ve açz.

MÜZ SEVMEK VE SEVDRMEK AMACIYLA BURADAYIZ

Kültür merkezinde eitim alan çocuklardan Berranur Yüce de Burada konser için çalmalar yapyoruz. Önce Diyarbakrda konser yapacaz ama hedeflerimiz büyük. Turnelere de çkmak istiyoruz. Aslnda hepimiz müzii çok seviyoruz. Müzik bizim hayatmzn çok önemli bir yerindedir. Müzik, hem kendimizi ifade etmemiz hem özgüvenimiz açsndan her zaman bizim yanmzda olmutur. Müzii sevmek ve sevdirmek amacyla buradayz. Diyarbakrdaki çocuk ve gençler olarak, Diyarbakrda böyle etkinliklerin daha fazla olmasn ve sürekli olarak devam etmesini istiyoruz. ifadelerini kulland.

MKN VERLRSE çOK DAHA GÜZEL EYLER YAPABLRZ

Yeteneklerini daha büyük mecralarda icra etmeye çaltklarn dile getiren Muhammed Ali Aydeniz ise Yeteneimizi konuturmak istiyoruz. Her çocuun daha büyük eyler yapabileceini göstermek istiyoruz herkese. mkn verilirse çok daha güzel eyler yapabiliriz. Aslnda bir çocuun ne kadar güçlü olduunu gösterebiliriz. eklinde konutu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git