Diyarbakırlı dedesinin gerçek ismi ve yakınlarını gazete ilanı ile arıyor

Ürdünlü Arva isimli kadın, 2'nci Dünya Savaşı öncesi Ürdün'e taşınıp, 1992 yılında vefat eden dedesinin gerçek ismini öğrenip, kentteki yakınları hakkında bilgi edinebilmek için Diyarbakır'da yerel bir gazeteye ilan verdi. İlanda bilgi veren kişiye para verileceği belirtildi.

Haberler 11.08.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yerel olarak yaymlanan Tigris gazetesinde bugünlerde, Aranyor bal ile tam sayfa verilen kayp ilan, dikkat çekiyor. Kayp ilann ABDde yaayan, hem ABD, hem de Ürdün vatanda olan Arva adndaki bir kadnn verdii ve 1913-1917 yllar arasnda Diyarbakrda doan dedesinin gerçek ismini ve yaknlarn arad belirtildi. 15 gündür yaymlanan ilanda, aranan kiinin fotoraflarnn yan sra, birlikte askerlik yapt baz arkadalarnn da resimleri yer ald.

ÜRDÜNDE NGLZ ORDUSUNA KATILMI, 2NC DÜNYA SAVAINDA YER ALMI

Dedesinin 1992 ylnda vefat ettii belirtilen ilanda u ifadeler kullanld:

Fotoraftaki adamn tanmlanmasna yardmc olacak her türlü güvenilir bilgiyi aratryoruz. Diyarbakrda dodu, isim, aile ve askeri numaras bilinmiyor. 1913-1917 aras dodu, annesinin ismi Rabia, erkek kardeinin ismi Zeki, teyzesinin ad ise Medine (Aranan kiinin soyadnn Bilir olabilecei düünülüyor. 2. Dünya Sava öncesi Ürdüne tand. Ürdünde ngiliz ordusuna katld ve 2. Dünya Savanda savat. Bu kiinin tanmlanmas çok önemli ve aciliyet tayor. Gelen bilgiler bir sonuca tar nitelikte olmal. Fotoraflardaki bu iki kii ise, yukarda fotoraf bulunan kiinin arivinde çkmtr. Bu kiinin tanmlanmasna yardmc olacaklar ve bilgi için para ödülü alacaktr.

landa ayrca Diyarbakrl olan dedesiyle ilgili bilgi sahibi kiilerin aramas gereken iletiim bilgileri yer ald.

Ana Sayfaya Git