Diyarbakırlı öğrencilerden Mehmetçik için klip!

Diyarbakır'ın Çermik ilçesine bağlı Arabük köyünde okuyan öğrenciler, terörle mücadele eden Mehmetçik'e moral ve destek vermek amacıyla klip çekti.

Haberler 15.02.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çermik ilçesine 35 kilometre uzaklkta bulunan Arabük köyündeki Arabük Ortaokulundan öretmen ve örenciler, vatan savunmasn sürdüren askerlere moral vermek için Kardelen Kokan Mektuplar adl projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamnda örenciler, asker üniformas giyerek TRT Stüdyosunda koro halinde Yiidim Aslanm ve Sana Sklan Kurunlar Cierime Saplanr adl türküleri seslendirdi.

Hazrlanan klibin yer ald CDler ve örencilerin Mehmetçike yazd mektuplar, Hakkarinin çukurca ilçesindeki Ikl Karakoluna gönderildi.

- Askerimize ne yapsak azdr

lçe Milli Eitim Müdürü Murat Bozdoan, Arabük Ortaokulunda snrda görev yapan askerlere destek verilmesi amacyla hazrlanan proje kapsamnda, örencilerin duygu ve düüncelerini, seslendirdikleri arklar ve yazdklar mektuplarla ifade ettiklerini söyledi.

Örencilerin koro oluturduunu ve 2 ay süren çalma sonucu askerler için çeitli parçalarn seslendirildiini ifade eden Bozdoan, Kaymakamln desteiyle örencilere Mehmetçik kyafetleri alnd. TRT Diyarbakr Bölge Müdürlüü ile görüülerek koronun, türküleri stüdyo ortamnda seslendirmesi saland. Klip CDye aktarld. dedi.

Bozdoan, örencilerin ayrca duygu ve düüncelerini ifade eden 87 mektup da yazdn belirterek, unlar kaydetti:

Amacmz zor koullarda görev yapan askerlerimize bu dönemde moral vermek. Askerimize ne yapsak azdr. Gerek yurt içi gerekse yurt dnda terör örgütlerine kar mücadele eden Mehmetçike moral vermek istedik. En uzak köy okulumuzdaki örencilerde farkndalk oluturmak istedik. Bu vatan topran koruyan insanlar sayesinde biz huzurlu bir ekilde uyuyabiliyoruz. Huzurlu bir ekilde çalabiliyorsak, bu onlarn eseridir.

- Askerlerimizin yüreklerini stmak istedik

Okulda rehber öretmen Yekta çelik de koroda 18 örencinin yer aldn belirtti.

Amacmz snrda zor artlarda görev yapan askerimize bir nebze de olsa umut olmak. diyen çelik, örencilerin büyük istek ve sevgiyle bu projede yer aldn aktard.

çelik, Örencilerimizin yüreklerindeki sevgi umarm kn açan kardelen gibi askerlerimizin de yüreklerini str. dedi.

- Biz ne sevdalar gördük hiçbiri vatan sevgisi gibi deildi

Örencilerden Kader Gül, askerler için yazd mektupta onlara destek olduklarn belirttiklerini aktard.

Mektubunda, iire de yer verdiini anlatan Gül, askerler için türkü seslendirmenin de mutluluunu yaadklarn dile getirdi.

Fatma Korkmaz, yazd mektupta duygularn öyle ifade etti:

Ben bu vatan cannz feda edecek kadar sevdiinizi biliyorum. Benim aabeyim yok ama sizleri aabey olarak kabul ettim. Okula gitmeyi size ve dier arkadalarna borçluyum. Allaha emanet olun.

8. snf örencisi Eylem en de kaleme ald mektupta unlar kaydetti:

Sizinle gurur duyuyorum. u an okula gitmenin bile sizlerin sayesinde olduunu biliyorum. Sizler ay yldzl bayramz yükseklerde dalgalandryorsunuz. Sizlere sayg ve selamlarn iletiyorum. Biz ne sevdalar gördük hiçbiri vatan sevgisi gibi deildi.

Ana Sayfaya Git