Doğasever öğretmen

SİİRT'te sınıf öğretmeni 1 çocuk babası 43 yaşındaki Musa Polat, 10 kovanla başladığı arıcılığı, bugün 200 kovana çıkardı. Satın aldığı kayalık bir alanı, iş makineleri ile temizleyen Polat, buraya üzüm ve meyve fidanları dikti. Çevreci öğretmen bahçesinde de gül yetiştiriyor.

Haberler 20.05.2017 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevreci ve doasever snf öretmeni Musa Polat, Siirtin Tillo lçesine çalmalarna 10 ar kovanyla balad. Daha sonra bölgede 8 dönüm talk alan satn ald. Araziyi talardan temizleyen Polat, buray ba ve bahçeye çevirdi. Bahçeye 70i üzüm, 100ü fstk ile dierleri meyve aac olmak üzere toplam 250 fide dikte. Polat, bununla da yetinmeyerek eiyle birlikte bahçesinde çeitli güller yetitirmeye balad. lk önce 10 ar kovan aldnda çevresindeki herkesin kendisine güldüünü belirten Polat, hiç bir kurum ve kiiden destek almadn, her eyi okuduu kitaplarla örenerek baardn söyledi.

HEREY KTAPLARDAN ÖRENDM

Kent merkezindeki Polis Amca lkokulunda snf öretmenlii yapan Polat, lkokul öretmeniyim yaklak 8-10 yldr araclk yapyorum. lk baladm sralarda arclk yapacak bir mekanm yoktu. Sürdürülebilir tarm nasl yaplr diye düünüyordum ve bu ekilde baladm. O srlarda kitaplar kartrrken biçilmi bir kaftand. lk olarak 10 ar kovan ile ie baladm. Arazim yoktu, topram yoktu, kayalklarda baladm, kayalk olan yerlerde aslnda sahibi olmayan arazilerde baladm. Zaman içerisinde 10 kovan, 40-50 kovana yükseldi, u an ise 200 ar kovanm bulunuyor. Bu ie baladmda bana herkes deli gözü ile bakt. Sen öretmensin, ne iin var arclkla? dediler. Ancak ben ylmadm ve arlarma baktm. Geçen yl yaklak 300 kilo bal topladm. Bu yl hem daha fazla hem de kaliteli bal toplayacam umuyorum dedi.

DAI BA YAPTIM

Ar kovanlarnn yava yava çoalttn ve arlardan gelen geliri bir kumbaraya koyarak topladn anlatan Polat, Arlardan kazandm paray biriktiriyordum. 7-8 yl sonra buray aldm. Bu mekan bana ucuza geldi. Nedeni ise buras bildiiniz kayalkt, ben de yava yava bu kayalar i makineleri sayesinde krdrttm ve topraa çevirdim, yani da ba yapt üzüm ve fstk diktim. Bamda Siirte has 70e yakn üzüm çeidi diktim ve bu üzümler inallah bana bu sene verim verecek. Bunun dnda bir yldr balkonda süt kutular içerisinde yetitirdiim 100 fstk fidesini bahçeye diktim. Bunlardan bu sene ürün alamam ama gelecekte çok özel fstk tutacak. Bunlarn dnda her meyve çeitlerinden oluan 250 aaç fidesi diktim. Eimle birlikte yine çok çeitli gül diktik. Yani eimle birlikte çok aktif ekilde üretken bir hayat sürdürüyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git