Doğu'daki kadın girişimciler kongrede buluşacak

TOBB öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için ilk defa Kadın Girişimciliği Kongresi düzenlenecek

Haberler 22.09.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydoudaki kadn giriimciliinin desteklenmesi amacyla ilk defa kongre düzenlenecek. Bingölde 25-27 Eylülde düzenlenecek Ulusal Kadn Giriimcilii Kongresinde, bölgede kadn giriimciliinin artrlmas ve bölgesel ekonomiye etkisi ele alnacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliinden (TOBB) alnan bilgilere göre, Bingölde 25-27 Eylülde yaplacak Ulusal Kadn Giriimcilii Kongresine, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu ile AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz katlacak.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri için ilk defa düzenlenecek Kadn Giriimcilii Kongresinde, üç ayr panel düzenlenecek. Paneller, Giriimci kadn gücü, Kadn giriimciliinin bölgesel ekonomiye etkisi ve Sivil toplum ve medyada kadn giriimcilii balklarnda gerçekletirilecek.

- Kadn giriimciler deneyimlerini paylaacak

Türkiyenin önde gelen kadn giriimcileri, deneyimlerini bölgedeki kadn giriimcilerle paylaacak. Bu kapsamda, TOBB Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Evrim Aras, The House Cafe-Hotel Orta Canan Özdemir, Türkiye Kadnlar Dernei (TKAD) Yönetim Kurulu Bakan Nilüfer Bulut, Generali Sigorta Yönetim Kurulu Bakan Mine Ayhan, TOBB Avrupa Kadn Giriimciler A Bakan ve KOZMETRA Yönetim Kurulu Bakan Mülkiye Aytar ile Türk Giriim ve Dünyas Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Bakan Yardmcs ve Seza çimento Fabrikas sahibi Yasemin Açk konuma yapacak.

TOBB Kadn Giriimciler Kurulunun Türkiyenin 7 bölgesindeki temsilcileri de yine paneller kapsamnda bilgi paylamnda bulunacak. Temsilciler, bölgelerinde kadn giriimciliinin avantaj ve dezavantajlar hakknda bilgi vererek, faaliyetlerinden örnekler sunacak.

- Douda kadn giriimcilii artrlacak

Bingöl Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Feyza Baak Koç, konuya yönelik, AA muhabirine yapt deerlendirmede, bölgede ilk defa bir kadn giriimcilii kongresi düzenlediklerini belirterek, Amacmz, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki kadn giriimcilii orann istenen seviyeye ulatrmak. 2023 hedefleri kapsamnda dünyada ilk 10 ekonomi içinde yer almak istiyorsak, kadn giriimci saysn artrmamz gerekiyor. Toplumun yarsn ekonomiye katmamz lazm. Aksi durum, tek kolu bal boksörün ringe çkmas gibi olur. dedi.

Bölgede kadn giriimciliinin artmas için farkndalk oluturmak istediklerini anlatan Koç, Maalesef bölge insan olarak üzerimizdeki olumsuz imaj bir nebze olsa düzeltmek, artk terörle deil, ulusal kongrelerle anlmak istiyoruz. ifadesini kulland.

Koç, verilen desteklerle sadece Bingölde 5 ylda i yeri açan kadn giriimci saysnn 6dan 480e ulatn dile getirerek, bölge kadnnn i ve aile hayatn dengede tutmay da örendiine iaret etti. Koç, Douda dengeler biraz farkl. Kadnn öncelikleri evi, bebei ya da yals olduu için baz engeller çkyordu. Biz onlara, evini ihmal etmeden i hayatna katlabileceklerini öretiyoruz. Eler de evin ihmal edildiini gördükçe destek oluyor. dedi.

Ana Sayfaya Git