Dolandırıcıların hedefi köylüler

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp kent merkezinde FETÖ/PYD soruşturmalarını kullanarak, vatandaşları dolandıran şebeke, bu kez kırsal kesimdeki köylülere dadandı. Dolandırıcılar, PKK soruşturmalarını kullanıyorlar.

Haberler 12.04.2018 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, kent merkezinde kendilerini yarg mensubu veya güvenlik görevlisi olarak tantp, FETÖ/PDY soruturmalarn kullanarak dolandrclk yapanlarn, bu kez krsaldaki köylerde PKK terör örgütüyle ilgili soruturmalar kullanp, vatandalar aldattklar belirtildi. Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar, dolandrclarn ayn yönemlerle bu kez köylüleri hedef aldn belirterek, ilgili makamlara durumu bildirmeleri üzerine imdiye kadar 2 kiinin yakalandn söyledi.

Daha önce özellikle kent merkezinde, 15 Temmuz darbe giriiminden sonra kendilerini, vali, hakim, savc, asker ve polis olarak tantp, FÖTÖ terör örgütü ile adnz anlyor diyerek vatandalar telefondan arayp korkutarak paralarn alan dolandrclarn, son aylarda bu kez krsaldaki köylüleri hedef ald belirtildi. Diyarbakrn Lice, Hazro ve Silvan ilçelerinde yüzlerce köylüyü telefonla arayan dolandrclarn, Kimliiniz etkisiz hale getirilen PKKl teröristin üzerinde bulundu diyerek vatandalar korkuttuu bu yöntemle yüklü para talebinde bulunduklar ortaya çkt.

KMLNZ TERÖRSTN ÜZERNDE çIKTI YALANI

ikayetlerin kendisine iletildiini anlatan Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar, olay resmi makamlara bildirdiini ifade ederek, baz köylülerin dolandrclara yüklü miktarda para verdiini söyledi. Diyarbakrda terör örgütüne yönelik operasyonlarn youn yapld Silvan, Lice ve Hazro ilçelerine bal köylülerde yaayan vatandalarn dolandrclar tarafndan arandn anlatan Sayar, unlar söyledi:

Telefon görümesinin balangcnda dolandrc, köylünün kimlik numarasn ve ikamet adresini söylüyor. Bu durum da köylünün gerçekten jandarma karakol komutanyla görütüüne inanmasna sebep oluyor. Dolandrc, kendisini tanttktan sonra, köylüye, u tarihte Diyarbakrda etkisiz hale getirilen PKKl teröristin üzerinde sizin kimliiniz bulundu diyor. Köylünün ise bu olayla ilgisinin olmadn belirtmesiyle, dolandrc Biz biliyoruz, ilikiniz yok ama kimlik bulunmas büyük bir sorun oluturacak. Adnz temize çkarmak 3-5 ylnz alacak. Bize para verin, olaydan isminizi silelim. Yoksa tutuklanacaksn diyor.

88 BN LRAYI PARKTAK çÖP KUTUSUNA BIRAKMI

Oda Bakan Ahmet Sayar, baz köylülerin dolandrclar tarafndan arand fark edip tepki gösterdiini, fakat bazlarnn dolandrclara kanarak, paralarn kaptrdn söyledi. Bakan Sayar, bir köylünün dolandrclara 88 bin lira verdiini de ifade ederek, Dolandrclar, aradklar bir köylüye, Teröristin üzerinde kimliin bulundu, bize yardmc ol, biz de sana yardmc oluruz demiler. Dolandrclar kendilerini göstermemek için aradklar köylüye 88 bin liray belirttikleri bir parkn çöp kutusuna brakmalarn istiyor. Tedirgin olan köylü de, 88 bin liray dolandrclarn belirledii parktaki çöp kutusuna brakyor. Dolandclar, bazen kendilerini saklarken, bazen de köye gidip dolandrdklar arabayla parasyla beraber evden alp, bir süre sonra dövüp arabadan atyor diye konutu.

EVNN TAPUSUNU VERMEKTEN SON ANDA KURTULDU

Bir baka madurun da dolandrclara evinin tapusun kaptrmaktan son anda kurtulduunu anlatan Bakan Sayar, Bir köylüyü arayan dolandrclar, ismini olaydan silmek için para talebinde bulunuyor. Köylünün parasnn olmadn, sadece 250 lin lira deerinde bir evinin olduunu söylemesi üzerine dolandrclar, Tapuyu notere getir bize devret demiler. Kayglanan köylünün durumu ailesine anlatmasyla, kardei dolandrldn söylüyor. 250 bin liralk evinin tapusunu vermekten son anda kurtuluyor dedi.

AYNI EVDEN 4 KY ARAMILAR

Dolandrclarn arama yöntemlerinin profesyonelce olduunu belirten Sayar, arananlar arasnda köy muhtarlarnn bile olduunu söyledi. Olayn inandrclk boyutunu artrmak için dolandrclar ayn evden 4 kii aradklarn ifade eden Sayar, dolandrclarn ayn yöntemlerle birçok köylüyü madur ettiini aktard. Dolandrclara dikkat edilmesi gerektiini vurgulayan Sayar, Ülkemizde kendini vali, belediye bakan, hakim, savc, polis, asker gibi tantarak çok sayda kii dolandrld. Ve bunlar her zaman da gündeme geliyor. Kendilerini bu ekilde tantarak arayanlar, vatandalar vakit kaybetmeden güvenlik güçlerini bildirmeleri gerekiyor diye konutu.

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar, konuyu Diyarbakr Valiliine aktardn ve yaplan çalmalar sonucu imdiye kadar 2 kiinin yakalandnn kendisine iletildiini söyledi.

Ana Sayfaya Git