Dolar provokasyonlarına soruşturma

İçişleri Bakanlığı sosyal medya üzerinden dolardaki kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 7 Ağustos 2018 tarihi itibariyle paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabının tespit edildiğini, konu ile ilgili adli tahkikata başlandığını bildirdi.

Haberler 14.08.2018 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl sosyal medya üzerinden dolar kur yükseliini provoke edici ve alg oluturacak ekilde 7 Austos 2018 tarihi itibariyle paylam yapan 346 sosyal medya hesabnn tespit edildiini, konu ile ilgili adli tahkikata balandn bildirdi.

SOSYAL MEDYA PAYLAIMLARI

çileri Bakanl tarafndan yaplan açklamada, dolar kuru yükselii ile olumsuz alg oluturmaya çalan sosyal medya paylamlarnn Emniyet Genel Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanlnca takip edildii ve gerekli yasal ilemlerin hassasiyetle yürütüldüünün belirtildi. Açklamada Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselisini provoke edici ve alg olusturacak sekilde 07.08.2018 tarih itibariyle paylasm yapan 346 sosyal medya hesab tespit edilmis, konu ile ilgili adli tahkikata baslanmstr. denildi.

SORUTURMA BALATILDI

stanbul Cumhuriyet Basavcl, ekonomik güvenlii tehdit içeren eylemlerde bulunan kii ya da kiiler hakknda soruturma balatt.

stanbul Cumhuriyet Basavcl tarafndan yaplan açklamada unlara yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik 15 Temmuz darbe giriiminin arkasndaki güçler tarafndan gerçekletirilen Türkiye Cumhuriyetinin sosyal barn, iç huzurunu birliini ve ekonomik güvenliini hedef alan ekonomik saldrlar kapsamnda,

Bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber yazl ve görsel yayn operasyonel amaçl sosyal medya hesaplar ile birlikte ekonomik güvenlii tehdit içeren eylemlerde bulunan kii yada kiiler hakknda Türk Ceza Kanunu, Bankaclk Kanunu, SPK Mevzuat ve ilgili kanun maddeleri uyarnca soruturma balatlmtr denildi.

ANKARA VE ZMRDE DE SORUTURMA

Ankara Cumhuriyet Basavclndan da, Ankara Cumhuriyet Basavclnca ekonomik güvenlii tehdit eden eylemlerde bulunan kii ve sosyal medya hesaplaryla ilgili soruturma balatlmtr açklamasn yapt.

zmir Cumhuriyet Basavcs Ömer Faruk Aydner, Türkiyenin Ekonomik güvenliine ilikin operasyonel ve manipülatif saldrlarla ilgili soruturma balatt.

Ana Sayfaya Git