Doların ateşi pazarı vurdu

Diyarbakır’da bayram alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar, semt pazarlarında satılan sebze ve meyvedeki yüksek fiyatlar nedeniyle pazardan eli boş dönmek zorunda kalıyor.

Haberler 18.08.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayramna 48 saat kalrken Diyarbakrda vatandalar bayram alveriini sürdürüyor. Kentin farkl noktalarnda kurulan semt pazarlarndan sebze ve meyve ihtiyaçlarn karlamak isteyen vatandalar, yükse fiyatlara tepki gösterdi. Esnaf artn nedenini Dolara balarken, geçen yllara göre ilerin çok dütüünden yaknd.

Öte yandan bayramlarn vazgeçilmesi ve damaklar enlendiren bayram ekeri ise tezgahlardaki yerini ald. Önceki bayrama göre fiyatn artt eker, scaklarn da etkisiyle vatandalardan pek ilgi görmüyor.

Söz Haber, Kurban bayramna 48 saat kala, çar pazardaki vatandalarn ve esnafn nabzn ölçü. te Brakn vatanda konusun ekibine, Diyarbakrllarn, alverie dair aktardklar.

DOLAR BZ DE ETKLED

Mehmet Nur Akkurt, Pazarda görüyorsunuz bir bayram hareketlilii yok. Hiçbir eyde ekmek kalmam. Dolar bizi de etkiledi. Mesela poeti Dolarla alyoruz. Poetin kilosu 17 lira olmu. Biz nasl para kazanacaz? Maydanoz tanesi 1 lira ver bir maydanoz için poet veriyoruz. 100 kiiye satarsak, 1 kilo poet gidiyor. 17 lira kazanmyoruz ki bir kilo poet alalm. Pazara bakn hiç kimse yok. Normalde bu saatlerde bu pazarn dolmas ve kalabalk olmas lazm.

ESKDEN BAYRAM DOLAYISIYLA FYATLAR ARTIYORDU MD SE DOLARA BALI

Recep Kaplan, Pazardaki fiyatlar pahal buluyorum. Son günlerde herkes kendi kafasna göre zam yapyor. Dolar yükseldi mi fiyatlarda yükseliyor. Ama Dolar dütüü zaman fiyatlar ayn kalyor, dümüyor. Bu ekonomik artlarda bütçemize çok ar geliyor bu durum. Eskiden bayram dolaysyla fiyatlarda bir art oluyordu. imdi ise Dolara bal.

PAZARIN ZAM AMPYONU FASULYE

Rdvan Köse, lerimiz çok kötü. Vatanda ne yapsn, neye bakyorsa her ey Dolar üzeri olmu. Millette para yok ki bayram alverii olsun. Domatesin kilosu 3 lira. Tabi tezgahtan tezgaha fark var, bunun sebebi de kalite fark. uan pazarda en pahal ürün yeil fasulye, kilosu 5 lira. Para olmad için fasulyeye pek talep yok. Gelen kii de yarm kilo alyor. Geçen senelerde tezgahlar bu saatte tezgahlarmzdaki mallarn yars satlyordu. imdi ise mallarmz ellerimizde kalyor, bitiremiyoruz. 3 gün sonra ancak bitirebiliyoruz.

YAZIN ORTASINDAYIZ SALçA YAPAMIYORUZ

Cahit Yüce, Pazarda dolayorum ama yüksek fiyatlar yüzünden bir ey alamyoruz. Poetlerimizi yarm yarm doldurabiliyoruz. Bir haftalk sebze alacamza 3 günlük alyoruz. Fasulye 5 lira, domates 3 lira, yazn ortasndayz salça yapamyoruz. Geçen sene 1 liraya alyorduk.

BAYRAM EKERNN FYATI DA ARTTI

Sinan Özate, eker kilosu 13 lira ve çok pahal. Biz kalabalk bir aileyiz, paramz yeterse 5 kilo alacam. Geçen bayramlara göre yüzde 50 fark var. Geçen bayram ekerinin kilosunu 8 liraya almtk, imdi ise fiyat artm.

Ana Sayfaya Git