Dolarda Trump dalgası!

Dolar başta olmak üzere döviz piyasaları dalgalanmaya devam ediyor. Dolar kuru, gün içerisinde yüzde 15'in üzerinde dalgalanarak 6.85 TL'nin üzerini gördü ve yeni tarihi zirvesini kaydetti. Euro 7.85 ve sterlin de 8.45 düzeyini aştı.

Haberler 11.08.2018 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dolar kuru ve döviz piyasas, Rahip Brunsonun tutukluluu sronas gerilen ABD ile ilikiler nedeniyle sert dalgalanmaya devam ediyor. Türk Liras yüzde 15i aan deer kaybyla gelimekte olan para birimleri arasnda en kötü performans gösteren para birimi oldu.

Kur, ABDye giden Türk heyetinin dönmesini takiben sabah 5.70 TL dolaynda balad günde önce 6 TL, ardndan 6.50 eiini at. Euro benzer bir hareketle 6.50 ve 7 snrn geride brakrken, sterlin de 8 ve 8.25 bandn aarakk tarihi zirvelerine ulat.

Dolar kurundaki hareket, ABD Bakan Donald Trump Türkiyeye yönelik olarak çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katna çkarlmasna yetki verdiini belirtmesiyle daha da trmand.

Trump Türkiyeye yönelik gümrük vergilerinin alüminyumda yüzde 20, çelikte yüzde 50 olacan söyledi.

Trump Twitterda yapt açklamada TL güçlü dolarmz karsnda hzla deer kaybederken, Türkiyeye yönelik olarak çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katna çkarlmasna az önce yetki verdim. Gümrük vergileri alüminyumda yüzde 20, çelikte yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilikilerimiz u anda iyi deil dedi.

Bloomberg HTye konuan uzmanlar lk önce dolarn tansiyonunun dümesi lazm. ABD ile ilikiler en temel problem. Uluslararas tahvillerde de ciddi sat basks var. Hem Türkiye bonolar, hem bankalarn çkard tahviller ciddi yükselilerde. O yüzden Dövizin tansiyonunun dümesi çin admlar gerekecek yorumunda bulundu.

Analistler, piyasalarn eylül ayn beklemeden Merkez Bankasndan adm beklediine dikkat çekerek ilikilerin düzelmemesi durumunda bu admn da tek bana yeterli olmayacan vurguluyor.

Dolar saat 16.50 itibariyle 6.58, euro ise 7.57 TL seviyesinde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git