Dolu fena vurdu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde çiftçinin bir yıllık emeği 10 dakikalık doğu yağışıyla heba oldu.

Haberler 02.06.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde geçtiimiz çaramba günü etkisini gösteren saanak ya yerini 10 dakikalk doluya brakt. 10 dakika etkisini gösteren dolu çevre köylerde çiftçinin ekinlerine büyük oranda zarar verdi.

Dolu, Üzümlü (Diwana Jrn) köyü ve çevresindeki köylerde ekili 10 bin dönüm araziye zarar verdi. çiftçini bir yl emek verdii ekinler gördüü zarar nedeniyle biçilmeyecek.

Meydana gelen zarar hakknda açklamalarda bulunan köylüler, yetkililere zararnn karlanmas çarsnda bulundular. Köy sakinlerinden Lütfü Kanat, ilk defa böyle bir dolu yan gördüünü belirtti.

DOLU HEBA ETT

Sadece kendi köylerinde 400 bin lirann üzerinde zararlarnn olduunu dile getiren Kanat, Benim 300 dönüm ekili arazim zarar gördü. u an takriben 150 bin lira zararm var. Bu zarar sadece bana ait, köyün tamamnn zarar 400 bin lirann üzerindedir. Yam 68 ilk defa bu köyde böyle bir dolu yadn gördüm. Her taraf toz duman oldu. 10 dakika içerisinde her ey oldu. Dier yamurlar o kadar etkilememiti. Dolu nedeniyle ekinlerin yan sra meyve aaçlarmzda zarar gördü. çevre köylerimizde de zarar büyük. Bin bir türlü emekle ektiimiz budaymz buydu, bu da gitti. Ekinlerimiz biçilmeye hazrd. Ne yapacamz bilmiyoruz. Bizim 20 civarnda nüfusumuz var, 5-6 tane üniversite okuyan örencimiz var. Köy muhtarmz zararmzn karlanmas için ilçe kaymakamlna bavuru yapacak. Ben de buradan bata cumhurbakanmz, babakanmz ve dier yetkililere çarda bulunuyorum: lütfen bize yardmc olun, zararmz çok büyük. dedi.

Ana Sayfaya Git