Dön, devlete sığın

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP binası önündeki oturma eylemini, 346'ncı günde de sürdürdü. Aile sayısı, 2015 yılında İstanbul'da tekstilde çalışırken kaybolan 21 yaşındaki oğlu Ferdi Doğan için Muş'tan gelerek eyleme katılan Abdulsamet Doğan ile 143 oldu.

Haberler 14.08.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda oturan Mehmet Akar, geçen yl 21 Austos tarihinde ortadan kayboldu. Akarn annesi Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakr il binas önüne geldi. Olunun HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyen anne Akar, il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çocuuna kavumas, çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan aileler için umut oldu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP binas önünde oturma eylemine balad.

15 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, örgütten kaçp, güvenlik güçlerine teslim oldu. Son olarak Sever Fidann olu Tayfur Fidan da PKKnn elinden kaçp, teslim oldu. Böylelikle oturma eylemine katlp, evlatlarna kavuan aile says 15e çkt. Hacire Akar dndaki aileler, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor. Aileler, eylemleri srasnda, koronavirüs tedbirlerine de uyuyor.

BR ALE DAHA EVLAT NÖBETNE KATILDI

çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde balatlan evlat nöbetine bir aile daha katld. Mutan gelerek eyleme katlan Abdulsamet Doan, olu Ferdi Doann 5 yl önce 16 yandayken stanbulda tekstil iinde çalrken kaybolduunu ileri sürdü. HDP önünde eylem yapan ailelerden çocuklarna kavuanlar olduunu gördükten sonra eyleme katlmaya karar verdiini ifade eden Doan, unlar kaydetti:

Olum 5 yldr kayp. Onu aryorum, o yüzden buraya geldim. Ailem hep üzgün. Ben çocuumun dönmesini istiyorum, devletimize snmasn istiyorum. Buraya gelen birçok aile evladna kavutuu için ben de geldim buraya. 16 yandayken kaçrld olum. Evladma seslenmek istiyorum; dön, devlete sn. 5 yldr gözya döküyoruz, üzgünüz.

SIRTIMIZDAN VURDULAR

Lise örencisiyken, 2015 ylnda kaçrlan olu Baran için Vandan gelen ve oturma eylemini sürdüren Solmaz Örünç, eylemin 346nc gününde, oluna seslenerek, kaçp teslim olmas çarsnda bulundu. 15 ailenin u ana kadar evladna kavutuunu hatrlatan Örünç, Olumu HDP alp PKKya teslim etti, bizi srtmzdan vurdular. Olumu geri versinler bana, gece gündüz gözya döküyorum dedi.

Ana Sayfaya Git