Dört belediyeye görevlendirme!

Terör soruşturması kapsamında Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ve Hazro İlçe Belediyeleri olmak üzere 4 Belediye'nin başkanları görevinden alınarak, yerlerine görevlendirme yapıldı.

Haberler 14.11.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediye Bakan HDPli Belgin Diken ve Hazro Belediye Bakan HDPli Ahmet çevik ile rnak dil Belediye Bakan HDPli Songül Erden, haklarndaki terör soruturmas kapsamnda görevlerinden alnd. 3 bakann yerine ilçe kaymakamlar bakan vekili olarak görevlendirildi. Ayrca Tuncelinin Mazgirt ilçesine bal Akpazar Belediyesi Bakan HDPli Orhan çelebi de terör örgütü propagandas yapt gerekçesiyle görevinden alnd. Mazgirt Kaymakam Menderes Topçuolu, Bakan Vekili olarak görevlendirildi.

BAKANLAR GÖREVDEN ALINDI

Haklarndaki terör soruturmas kapsamndan çileri Bakanlnca Diyarbakr Yeniehir Belediye Bakan HDPli Belgin Diken ile Hazro Belediye Bakan HDPli Ahmet çevik ve rnakn dil Belediye Bakan HDPli Songül Erden, görevinden alnd.

YENEHR VE HAZRO BELEDYES

Diyarbakr Valiliinden yaplan yazl açklamada, Yeniehir Belediye Bakan Belgin Diken hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca soruturmann devam ettii belirtilerek, hakknda devam eden adli ilem süreçleri göz önünde bulundurularak geçici olarak görevinden uzaklatrlp, yerine Yeniehir Kaymakam Murat Beikci Yeniehir Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildii bildirildi.

Açklamada, Hazro Belediye Bakan HDPli Ahmet çevik hakknda silahl terör örgütüne üye olmak terör örgütü propagandas yapmak suçundan Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca devam eden adli ilem süreçleri göz önünde bulundurularak geçici olarak görevinden uzaklatrlp, yerine Hazro Kaymakam Ali Önerin Hazro Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildii bildirildi.

IRNAKIN DL BELEDYE BAKANI

dil Belediye Bakan Songül Erdenin görevden alnmasna ilikin rnak Valiliinden yaplan yazl açklamada ise hakknda terör örgütü propagandas yapma suçundan soruturmann devam ettii belirtilerek, görevinden alnp, yerine dili Kaymakam Zafer Sa, dil Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildii ifade edildi.

YAAM KALTESN ARTIRMAK

Buarada göreve balayan görevlendirilen Kaymakam Zafer Sa, Vatandalarn yaam kalitesini yükselterek, insan odakl, katlmc, yenilikçi bir yönetim anlayyla adaletli, verimli ve etkin ekilde hizmet sunmak için özveriyle çalacaz. dedi. Sa, önceliklerinin vatandalarn en iyi ekilde hayatlarn sürdürmelerine olanak salamak olduunu belirterek, ihtiyaçlar çok ksa sürede belirleyip çalmalara balayacaklarn aktard.

Devlet büyüklerimizin destekleriyle krsaldan merkeze ilçenin bir an önce hak ettii deere ulamasna katk salamay hedefliyoruz. diyen Sa, unlar kaydetti: Vatandalarn yaam kalitesini yükselterek insan odakl, katlmc, yenilikçi bir yönetim anlayyla adaletli, verimli ve etkin ekilde hizmet sunmak için özveriyle çalacaz. Belediyenin tüm kaynaklar milletin hizmetine sunulacak. Önümüzdeki dönemde özellikle çocuk parklar gibi sosyal yaam alanlar, alt ve üstyap, kültür ve sanat, turizm gibi belediye hizmetleriyle yatrmlar önceliimiz olacak.

TUNCELNN AKPAZAR LçES

Tuncelinin Mazgirt ilçesine bal Akpazar Belediyesi Bakan HDPli Orhan çelebi, terör örgütü propagandas yapt gerekçesiyle görevinden alnd. Mazgirt Kaymakam Menderes Topçuolu, Bakan Vekili olarak görevlendirildi.

Terör örgütü propagandas yapt gerekçesiyle Ankara 17nci Ar Ceza Mahkemesince hakknda 3 yl 4 ay hapis cezas verilen Akpazar Belediye Bakan HDPli Orhan çelebi, çileri Bakanlnca görevinden alnd. Tunceli Valiliinden yaplan yazl açklamada çelebinin görevinden geçici olarak uzaklatrld, yerine Mazgirt Kaymakam Menderes Topçuoluun Akpazar Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirildii bildirildi.

Ana Sayfaya Git