Dosyada tek şüpheli yok!

Diyarbakır Barosu’nun Tahir Elçi için başlattığı adalet eylemi 122'nci haftasında.

Haberler 14.04.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 14.04.2018 - 11:18

DYARBAKIR-Diyarbakr Barosu, 25 Kasm 2015 tarihinde Diyarbakrn Sur ilçesinde silahl saldr sonucu öldürülen Baro Bakan Tahir Elçi için adalet arayn sürüyor. Diyarbakr Barosu, her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde adalet talebi ile yaptklar eylemin 122ncisini gerçekletirdi. Bu haftaki basn açklamasn Diyarbakr Barosu Genel Sekreteri Muhsin Bat okudu.

POLSLER ÜPHEL SIFATI LE FADE VERMEL

Diyarbakr Barosu olarak her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde adaleti haykrdklarn ifade eden Bat, çarlarna u ana kadar olumlu cevap verilmediini söyledi. Dosyada henüz bir üphelinin olmadn ifade eden Bat, Dosyada üpheli sfatyla ifadesi alnm herhangi biri yok. Ancak bir ceza soruturmasnda silah kullanan herkes bildiimiz gibi üphelidir. Avukat olarak takip ettiimiz dosyalarda ve ceza hukuku pratiinde bildiimiz gibi bir olayda silah kullanan herkes üphelidir. O gün, olay günü sokakta silah kullanan tüm polisler bizce üphelidir. üpheli sfatyla ifadelerinin alnmas gerekmektedir. Buna ilikin daha önce defalarca cumhuriyet basavclna talepte bulunduk dedi.

O gün sokakta silah kullanan polislerin üpheli sfat ile ifadelerinin alnmasna yönelik taleplerini yenilediklerini ifade eden Bat, Elçi cinayetinin aydnlatlmasn istedi. Avukatlar, basn açklamasnn ardndan 5 dakikalk oturma eylemi yaptktan sonra anma sona erdi.

Ana Sayfaya Git