Dosyaları hayli çok!

Yeniden yargılanmalarına karar verilen Gültan Kışanak'ın 16, Sebahat Tuncel'in ise, 12 soruşturma dosyası bulunuyor.

Haberler 22.07.2019 - 12:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesince, yeniden yarglanmalarna karar verilen eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanakn benzer suçlardan 16 ve DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncelin ise 12 ayr soruturma dosyas daha bulunuyor.

Sank Gültan Kanak hakknda silahl terör örgütüne üye olmak ve silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca 2, Ankara ve Kandra Cumhuriyet basavclklarnca ise birer soruturma yürütülüyor.

Silahl terör örgütü propagandas yapmak suçundan da sank Kanak hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnda 4, Siirt Cumhuriyet Basavclnda 3, zmir, rnak, Uludere, Cihanbeyli ve anlurfa Cumhuriyet Basavclklarnda da birer soruturmann devam ettii örenildi. Ayrca ayn suçtan sank Kanakn Hakkari 3. Ar Ceza Mahkemesince yarglanmas devam ediyor.

Kanak ve Tuncelin suç dosyas kabark

Sebahat Tuncel hakknda ise Diyarbakr ve Kandra Cumhuriyet basavclklarnca silahl terör örgütüne üye olmak ve silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçlarndan birer soruturma yürütülüyor.

Tuncelin Silahl terör örgütü propagandas yapmak suçundan ise stanbul ve Malatya cumhuriyet basavclklarnda 2er, Adana, Diyarbakr, Batman, Viranehir, zmir ve Nusaybin Cumhuriyet basavclklarnda birer soruturma dosyas bulunuyor.

Ayrca sank Tuncelin ayn suçdan anlurfa 6. Ar Ceza Mahkemesinde, Manisa 3. Ar Ceza Mahkemesinde ve Siirt 4. Ar Ceza Mahkemesinde yarglanmas devam ediyor.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesinde, 1 ubatta görülen karar durumasnda eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 14 yl 3 ay, DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel de ayn suçlardan 15 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi, sanklarn haklarnda baka soruturmalar olduu gerekçesiyle yeniden yarglanmalarna karar vermiti.

Ana Sayfaya Git