Dosyası başkente!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağılama' suçundan yargılandığı davası da Ankara'ya nakledildi. Bu davayla birlikte Demirtaş'ın Diyarbakır'da yargılaması yapılan tüm dosyaları nakledilmiş oldu.

Haberler 09.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde 4 Kasm 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski E Genel Bakan ve Cumhurbakan aday Selahattin Demirtan, Cizrede ilan edilen sokaa çkma yasa ile ilgili olarak 9 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakrda yapt konumada Türkiye Cumhuriyetini alenen aalama suçunu iledii iddiasyla 2 yla kadar hapis istemiyle yarglanmasna devam edildi. Diyarbakr 7nci Asliye Ceza Mahkemesinde davann bugün görülen durumasna, Edirnede tutuklu bulunan Selahattin Demirta ve avukatlar katlmad. Sann savunmasnn alnmadn belirten mahkeme, Demirtan mahkeme huzurunda savunma vermek istediini, bunun üzerine önceki celselerde duruma salonunda bizzat hazr edilmesi için yazlan müzekkerelere güvenlik gerekçesiyle olumlu karlk verilemediini kaydetti. Gerek evrensel hukuk kaideleri, gerekse mer-i hukuktaki savunma hakknn kutsall ve yarglama birliinin salanmas amacyla celse arasnda davann nakli talebinde bulunulduunu belirten mahkeme, Yargtay 5inci Ceza Dairesinin nakil karar verdiini ifade etti. Belirtilen gerekçelerle Demirtan dosyasnn Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar veren mahkeme, kararn kesin ve yasa yolu kapal olmak üzere verildiini kaydetti.

DYARBAKIRDA DOSYASI KALMADI

Diyarbakr 7nci Asliye Ceza Mahkemesinin dosyann nakline ilikin karar üzerine Selahattin Demirtan Diyarbakrda yargland tüm dosyalar nakledilmi oldu. Yargtayn son nakil karar ile birlikte Demirtan Ankaraya nakledilen dava says 4e çkt. Demirtan 142 yla kadar hapis istemiyle tutuklu yargland dava güvenlik gerekçesiyle Diyarbakrdan Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesine nakledilmiti. Demirta hakknda, Diyarbakrda yapt bir konumada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana hakaret ettii iddiasyla 1 yldan 4 yla kadar hapis istemiyle 4üncü Asliye Ceza Mahkemesinde açlan dava da güvenlik gerekçesiyle Ankaraya gönderilmiti. Selahattin Demirta hakknda 27 Aralk 2013 tarihinde yerel seçimler için gittii rnakta yapt konuma nedeniyle Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme bunlarn hareketlerine katlma suçundan rnak 1inci Asliye Ceza Mahkemesinde açlan dava da Ankaraya nakledilmiti.

Ana Sayfaya Git