Döviz bozan STK’lardan ekonomiye destek

Batman’da Amerika’nın ekonomik yaptırımları ve dövizdeki yükselişe tepki gösteren STK temsilcileri ile iş adamları, döviz bozarak ekonomiye destek verdi.

Haberler 17.08.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Türkiyeye kar yaptrmlar ve dövizdeki yükselie tepkiler sürüyor. Batmandaki i adamlar ve STK temsilcileri ile üyeleri, bir döviz bürosunda ellerindeki dövizleri bozarak, ekonomiye destek verdiler.

çar Mahallesi Bankalar Caddesi üzerinde bir döviz bürosuna giden i adamlar ve STK temsilcileri ile üyeleri, temsili 30 bin dolar bozdular.

Döviz bozarak ekonomiye destek veren i adamlar ve STK temsilcileri, i adamlar ve halka, döviz ve altnlarnz bozdurun. çars da yapt.

Daha sonra STKlar adna konuan Batman Ticaret ve Sanayi Odas (BATSO) Bakan Yardmcs Bayram Demirhan, ülkemizin ekonomisine destek vermek amacyla döviz bozdurduklarn söyledi.

Bu musibetin bizim için iyi olacan düünüyoruz

Demirhan, Amerika tarafndan son günlerde ekonomimize yaplan bu hamle ülkemizi tamamyla zayflatmak amacyla yaplmtr. Dolaysyla biz sivil toplum kurulular olarak; Batman Ticaret ve Sanayi Odas, MÜSAD, ASKON, TÜMSAD, Ticaret Borsas ve Ziraat Odas ile i adamlaryla beraber elimizdeki dövizleri milli paramza çevirmek adna buradayz. dedi.

Hiç kimse bizim birlik ve beraberliimizi, ekonomimizi bozabilecek güce sahip deildir. diyen Demirhan, Sivil toplum kurulular her zaman üstüne düeni yapacaktr. Tüm halkmz buna davet ediyoruz. Hükümetin yapm olduu hamlelerle beraber döviz gelmesi gereken yere u an hzla iniyor. Güzel günler bizi bekliyor. Belki de böyle sknt unu da önümüze çkarabilir; bundan sonra her alanda ayaklarmzn üstünde durma gereini belki de hissedeceiz. Dolaysyla bu musibetin bizim için iyi olacan düünüyoruz. diye konutu.

MÜSAD Batman ube Bakan Suat Özdemir de STKlar olarak hükümetin yannda bir duru sergilediklerini belirtti.

adamlarndan dövizlerini, altnlarn TLye çevirmelerini bekliyoruz

Özdemir, konumasna öyle devam etti:

Bizim milli paramza dönmemiz gerektiini düünüyorum. ABDnin bir yere koyamadnz yaptrmlar Türkiye için biraz sknt oldu. Bizim için hayrda er, erde ise hayr vardr. Bizim içinde inallah hayrl olur ve bizi birbirimize daha fazla kenetlendirir. Millet olarak nasl 15 Temmuz darbesini savuturmusak bugün de bu ekonomik darbeyi Allahn izniyle elimizin tersiyle ittik. Batmandaki sivil toplum örgütleri olarak devletimizin yannda bir duru sergiledik. Batmandaki tüm i adamlarn da dövizlerini, altnlarn yastk altndan alp TLye çevirmelerini bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git