Drone’lu baskın!

Bağlar, Çınar ve Kayapınar üçgeninde, PKK'ya şok darbe indirildi. Araziye gömülü 98 kilo plastik patlayıcı ele geçirildi, 20 kişi gözaltına alındı.

Haberler 10.12.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda gözaltna alnan üphelinin ifadeleri dorultusunda güvenlik güçlerince, Balar, çnar ve Kayapnar ilçelerinde belirlenen 17 adrese drone destekli operasyon düzenlendi.

ARAZDE SIINAK

çnar ilçesine bal çakrtutmaz Mahallesindeki A.Eye ait evin bulunduu arazide tespit edilen snakta 73,373 kilogram plastik patlayc, 10 uzun namlulu silah, roketatar, 47 katyua roketi, iki el bombas ile çok miktarda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi. Adyaman Emniyet Müdürlüü ile yaplan koordineli çalmada da 24,595 kilogram plastik patlayc bulundu. Operasyonda 20 üpheli gözaltna alnd, firari iki zanlnn yakalanmas için çalmalar sürüyor.

Diyarbakrda güvenlik güçlerince yaplan istihbari çalmayla terör örgütü PKK/KCKya yönelik Balar, çnar ve Kayapnar ilçelerinde çok sayda adrese, havadan da drone destekli afak operasyonu düzenlendi. Operasyonda bo arazinin altnda ina edilen snakta 100 kilo plastik patlayc ile aralarnda roketatar, roket, uzun namlulu tüfek, el bombas da bulunan yüklü miktarda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi, 20 üpheli gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüü stihbarat ve Terörle Mücadele ubelerine bal ekipler, alnan istihbari bilgilerle terör örgütü PKK/KCKya yönelik çalma balatt. Günler süren takibin ardndan çok sayda adresi belirleyen ekipler, Cumhuriyet Basavclnn talimatyla operasyon için hareket geçti. Adyaman Emniyet Müdürlüü ile jandarmann da destek verdii ekipler, Balar, çnar ve Kayapnar ilçelerinde belirlenen çok sayda adrese afak vakti operasyon yapt. Özel harekat polislerinin de yer ald operasyonda eitimli köpekler ile havadan da drone kullanld.

ARAZDE KAZI YAPILDI, SIINAKTA CEPHANELK çIKTI

Ekipler, baskn düzenledikleri adreslerde arama yapt. Didik didik aranan adreslerden yer altnda snak yaplan ekiplerin dikkatini çeken bo bir arazide i makinesiyle kaz yapld. Yaplan kazda arazinin altnda ina edilen snakta, koli band ve poetlerle sarlm halde cephanelik ele geçirildi. Ekiplerce snakta yaplan aramada 100 kilo plastik patlayc, 100 roketatar mermisi, 47 el yapm roket, 4ü uzun namlulu 12 tüfek, 2 el bombas, roketatar, tabanca, 92 sevk fiei, 11 elektronik devre, 13 elektrikli kapsül, 4 infilakl fitil, 5 dürbün, 40 arjör, uzaktan kumanda ile üzerinde devre ve ampul bulunan kontrol kablosu ele geçirildi. Operasyonda arama yaplan dier adreslerde ise 2 bilgisayar, 17 cep telefonu, 7 sim kart, 6 hafza kart, 2 CD, pil, devre düzenekleri, çok sayda tabanca ve tüfek mermisi, srt çantalar, hücum yelekleri, battaniye, kitaplar, not defterleri, naylon poetler, fotoraflar, di frçalar, di macunlar, örgütsel dokuman, metal parçalar, çak, bçak, tornavidalar ve silah klflar ele geçirildi. Silah, mühimmat ve malzemelere el konulurken, 20 üpheli gözaltna alnd, 2 kiinin yakalanmas için de çalma balatld. Gözaltna alnan üpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

SURDAN SONRA ELE GEçRLEN EN FAZLA SLAH VE MÜHMMAT

Terör örgütü PKKya ar darbe vurulan operasyonda ele geçirilen cephaneliin miktar da dikkat çekti. Güvenlik güçleri ele geçirilen cephaneliin, terör örgütü PKKya yönelik hendek ve barikat operasyonlarnn yapld Sur ilçesinde Ocak 2016daki operasyondan sonra miktar olarak en fazla yakalanan silah ve mühimmat olduunu kaydetti.

YURTçNDE SANSASYONEL EYLEM YAPACAKLARDI

stihbarat birimleri, teröristlerin, silah ve mühimmatlarla yurtiçinde sansasyonel bombal eylem yapacan bildirdi. Silah ve mühimmatlarn menei ile nereden getirildii aratrlrken, düzenlenen operasyonla birçok bombal saldr da önlendi.

Ana Sayfaya Git