DTSO Kadın Meclisi ilk toplantısıyla yönetimini belirledi

DTSO Kadın Meclisi gerçekleştirdiği ilk toplantıda yönetim kurulu üyelerini belirledi. DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl, amaçlarının Diyarbakır’da yetkin bir ekonomik anlayış ve birlikteliğin sağlanması olduğunu belirtti.

Haberler 24.05.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Kadn Meclisi, gerçekletirdii ilk toplantda, bünyesinde kurulan birimler ve ileyii hakknda bilgi verildi.

DTSOda yaplan ve çok sayda i kadn ile Kadn Meclisi üyesinin katld toplantda konuan Yönetim Kurulu Üyesi Nevin l, Meclisin 2017 ylnn Nisan ayndan bu yana sürdürdükleri bir çalma olduunu hatrlatt. l, söz konusu çalmalarn asl amacnn Diyarbakrda yetkin bir ekonomik anlay ve birlikteliin salanmas olduunun altn çizdi.

KADIN MÜCADELESN GÜçLENDRECEZ

Büyük zorlukla baladklar ve sürdürdükleri çalmalarn sonuçlarn bugün hayata geçirdiklerini belirten l, nann mutluluk içindeyim. Hayatn bütün alanlarnda ikinci snf olmann ötesinde yok saylan statüye sahip olan biz kadnlarn, hayat belirleyen, dizayn eden kurumlarda olmaymzn sancsn tümüyle yaadk. Aslnda kadnlarn yaadklar tüm aclarn temelinde ekonomik gücün dizayn edilmesi sürecinde olamaydr. Muhtemelen bizden önceki kadnlar da bunun mücadelesini vermilerdir. Biz onlardan aldmz miras, kadnn hayatta var olma mücadelesini daha fazla güçlendirmeye çalacaz diye konutu.

MECLSMZ TÜRKYEDE BR LK

Kadnlarn projelerin hayata geçmesi aamasnda büyük emekler verdiini belirten l, süreç boyunca kendileriyle birlikte olan yönetim kurulu bakan olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini, genç giriimciler kurulu bakann, tüm meclis üyelerine ve emsa Özara emekleri nedeniyle teekkürlerini iletti.

l, 18 Ekim 2018 hiçbir itiraz olmadan Kadn Meclisinin tüzüü buradan resmi olarak onayland. Akabinde Türkiyede yine bir ilk olan kadnlarn meclis bünyesinde çalmalar için ayrlan bir bütçesi yine meclis üyelerinin oy birliiyle kabul edildi. Bu ikinci kabul ile birlikte kadn meclisimiz odamzn bünyesinde resmi bir konumumuz gerçekleti. Biz, Diyarbakrda özgün çalmalar yapmak üzere düzenli çalmalarmz sürdürdük. Toplumun bütün kesimlerinden, STKlardan fikirler alarak bugüne kadar geldik. Hepimiz için hayrl uurlu olsun ifadelerini kulland.

Yaplan konumalarn ardndan kendi birim ve kurullarn oluturmak için oylama yapld. Kadn Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri 2 çekimser, 39 üyenin açk oylamas sonucu seçildi.

Yönetim Kurulu asil üyeliine u isimler seçildi: Dorin Yalçn Güzel, Ferda Cemilolu, Filiz Ekingen, Hamide Akar, Nuriye Ölmez Ylmaz, Seda Berakatoulu, Sevim Vural, Songül Buldi, Türkan Gürler,

Yönetim Kurulu yedek listesinde ise u isimler yer ald: Zülal Koç, Helin Gülçin Koca, Meryem Güler Öner, Songül Altun, evlistan Eta, Merve Avc, Selda çiçek Veske, Elvan Alkan, Yamur Birgül çalkan

leriki dönemde Kadn Meclisi Sözcüsünün belirlenmesi kararyla süren toplant, soru ve cevap bölümünün ardndan son buldu.

Ana Sayfaya Git