Düşmanlarımız sevinmesinler!

Başbakan Binali Yıldırım, hendek-barikat terörü sırasında ağır hasar gören tarihi Sur ilçesini yeniden inşa edecek projelere ilişkin, "Yapılan çalışmalar elbette terör örgütünü rahatsız ediyor, bunu da biliyoruz." dedi.

Haberler 05.01.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, çankaya Kökünden TESK ve TESKOMB heyetini kabulü öncesi, Diyarbakrn Sur ilçesindeki çkalede gerçekletirilen toplu temel atma törenine telekonferansla baland. Diyarbakrda, geçen aylarda kazlan çukurlar ve terör gruplarnn tarumar etmesinin ardndan tarihi Sur bölgesindeki tahribat ortadan kaldrmak, Surun tarihi ve kültürel zenginliklerini tekrar hayata döndürmek için proje balattklarn hatrlatan Yldrm, bu balamda, Dicle Vadisi Kentsel Dönüüm Projesi, Sur içinde yöresel mimariyle yaplacak konutlar ve Krklar Tepesi Kentsel Tasar ve Rekreasyon Projesinin temelinin atldn belirtti.

Yldrm, söz konusu üç projenin toplam bedelinin 60 milyon lira olduunu bildirdi. Projelerin bu yl içinde tamamlanacan dile getiren Yldrm, Diyarbakrla ilgili yaplacak çalmalarn bununla snrl olmadn, ayrca toplu konut projelerinin yapmnn sürdüünü ifade etti.

- Yaplan çalmalar terör örgütünü rahatsz ediyor

Babakan Yldrm, altyapnn tamamen yenilenmesi, yklan binalarn yerine yenilerinin yaplmas ve hak sahiplerinin uradklar maduriyetlerin giderilmesi için de hükümetin, çevre ve ehircilik Bakanlnn, Babakanlk Toplu Konut daresinin (TOK) youn bir ekilde çalmalara devam ettiini aktard.

Ankaradan Diyarbakrl vatandalara selam gönderen Yldrm, öyle konutu:

Yaplan bu çalmalar elbette terör örgütünü rahatsz ediyor, bunu da biliyoruz. Ama onlar rahatsz olacaklar kadar olsunlar, yeter ki milletimiz bir olsun, beraber olsun, karde olsun. Dümanlarmz sevinmesin. Türkiyenin birliine, beraberliine, kardeliine zarar vermek için bütün er güçler bir araya gelmi vaziyette. Biri, üçü, bei her koldan saldryor ama onlarn hesap edemedii bir ey var; o da bu milletin istiklal ak, memleket ak, bayrak ak. Bin yllk bu topraklardaki birlikteliimizi hiçbir er güç bugüne kadar bozamad, bundan sonra da bozamayacak. nallah bu badirelerden de çkacaz.

Yldrm, bölgenin süratle kayplarn telafi edecei ve gelecee yönelik projelerle daha çok i birliini, kardelikleri, dostluklar daha fazla artran, dümanlklar ortadan kaldran bir anlayla yola devam edeceklerini vurgulad.

Diyarbakra yönelik projelere iaret eden Yldrm, Diyarbakrn yeniden ihyas, yeniden kalknmas ve terörün sebep olduu tahribatlarn ortadan kaldrlmas için balatlan seferberlik, cazibe merkezi ve kalknma projesi kapsamda ilk admn atldna dikkati çekti.

- Kardeliin en güzel örnei

Binali Yldrm, Diyarbakrl vatandalara Ankaradan selam gönderirken, te bu, kardeliin en güzel örneidir. Dousuyla batsyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olmu, beraber olmu, kaynam güçlü Türkiyeye evelallah kimse bir ey yapamaz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git