D.Ü'de Akademik Yıl açılışı yapıldı

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu "Üniversitelerin, bölücü terör örgütünün ve ihanet ideolojisinin de yuvalanmak istediği merkezler olduğunun farkındayız. Geçmişte yaşanan bu yanlışların tekerrürüne asla fırsat vermemeliyiz".

Haberler 08.11.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesinin 2019-2020 akademik yl açl töreni yapld.

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, üniversite yerlekesinde düzenlenen törende, üniversitelerin öretim yaplan yer olmasnn yan sra bilgiyi ticari ürüne dönütüren merkezler olmas gerektiini söyledi.

Geçmite üniversitelerin ideolojilere alet edildiini belirten Güzelolu, Üniversitelerin, bölücü terör örgütünün ve ihanet ideolojisinin de yuvalanmak ve yerlemek istedii merkezler olduunun farkndayz. Geçmite yaanan bu yanllarn tekerrürüne asla frsat vermemeliyiz. dedi.

Dicle Üniversitesinin Anadolunun ilk üniversitelerinden biri olarak ehre önemli katklar saladna iaret eden Güzelolu, bilimin insanln yararna egemen olduu bir üniversite anlayyla çok büyük kazanmlar salayacan aktard.

Güzelolu, Türkiyenin artk oyun kuran ülke olarak gelecee doru yol aldn dile getirerek unlar kaydetti:

BÖLGENN LOKOMOTF OLACAK

Bu noktada Cumhurbakanmzn liderlii ve önderliinde sadece ekonomik kalknmann ve sanayi temelinde bir gelimenin deil, insanlk deer ve kavramlarnn da temsil edildii dünya üzerinde hakkn, adaletin ve insanln temel deerlerinin taycs bir ülke olma sfatn tamaktadr. Her ne pahasna olursa olsun hakk tutup kaldrmak, dünyada yaanan aclara, savalara, insanln utanaca gerçeklere srtn dönerek deil, bütün bu sorumluluklar üstlenerek yoluna devam eden bir ülke konumundadr.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül de kendilerine salanan imkanlar sayesinde görev yaptklar süre içinde önemli yapsal deiiklikler gerçekletirdiklerini belirterek, Ülkemizin, bölgemizin ve insanln geleceinin eitime bal olduuna inanan Dicle Üniversitesi, önce insan prensibini benimsemitir. Örencilerimizin yetenekli, etik ve açk görülü, örenmesini bilen ve sevilen bireyler olarak hayata atlmalarn salama amacndayz. dedi.

stanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da katlmclara uygulama ve aratrma merkezleri ile ilgili bilgi verdi.

Ana Sayfaya Git