DÜ'de Selman-ı Farisî konferansı düzenlendi

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü tarafından Selman-ı Farisi ve Hakikat Arayışı adlı konferans düzenlendi.

Haberler 29.11.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü tarafndan Kasm Ay Sahabe Ay münasebetiyle Selman- Faris ve Hakikat Aray adl konferans düzenlendi.

lahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans, Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Aratrmac Sertaç Tekdal, Ashab- Kiramn bu corafyaya ve kendilerine nur ve rahmet olabilmesi için onlar bilmek tanmak ve takip etmek gerektiini söyledi.

CAGRAFYALAR GELT

Tekdal, Ashab- Kiramn gittii corafyalar geliti. Adalete hakikate ve saadete ulat. O corafyalardan biri de bizim yaadmz corafyadr. Ashab- Kiramn bu corafyaya ve bizlere nur ve rahmet olabilmesi için onu bilmek tanmak ve takip etmek gerekiyor. Ayak izlerini bu corafyada gördüümüz bir Sahabe-i Kiram da Selman- Farisidir. Onun ayak izleri vardr. Bu corafyann fethinde bulunmamtr. Ama hakikat aray içerisindeyken Selman Nusaybine uramtr. Tarihi kaytlara göre bugün Eskiehir ve Afyon arasnda bulunan Sivrihisar ilçesine uramtr. Ve hakikat aray içerisinde buralardan gelmi ve geçmitir. Selman- Faris bize brakt en büyük miras hakikatin araycs sürekli peinde olmaktr. dedi.

Bugün maalesef nice insanlar kimi Müslüman insanlarn davranlarn, yaam tarzlarn bahane ederek slamdan uzaklamaktadrlar. diyen Tekdal, unlar söyledi:

YAAM TARZI DET

Bize ölçe olan hakikattir, slamdr, slamn yanl temsilcileri bizim için örnek deildir. Selman, henüz hakikat araynn banda bu anlaytadr. çünkü o hak olann bu insanlarla ölçülemeyeceini biliyor. Hak olan ulvidir. Hak olan yücedir. nsan ise kusurludur. Hata edebilir. Bizim bahsettiimiz bu insan topluluu insandr. Melek deildir. Biz bir melek topluluundan bahsetmiyoruz çünkü biz de melek deiliz. Sahabe örnek bir toplum olmas münasebetiyle bizim için her daim örnektir. lenen hatalar, kusurlar varsa onlar da bizim için örnektir ve ders alma noktasnda misaldir ama slam kusursuzdur ulvidir. Allahn gönderdii yüce dindir. Onda hiçbir eksiklik kusur yoktur. Eer baz hatalar insanlarda sudur etmise o insana aittir; slam ait deildir.

Tekdal, Selman, varlkl bir ailenin ortamn terk etmitir. Kalrsa babasnn yerine belki bir vali olacaktr. Ama Selman hakikati hepsine tercih etti. Babasndan miras kalacak olanlarn sadece dünyaya ait olduunun farkndadr. Hak ve hakikat sadece dünyaya ait deildir, dünya ve ahretin saadetidir. fadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git