Dünya basını, seçim başarısını manşetlere taşımaya devam ediyor: 'Namağlup Erdoğan'

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını manşetlere taşımaya devam ederken, birçok yayın kuruluşu seçmenin sandığa yoğun ilgisine dikkat çekti.

Haberler 29.05.2023 - 22:42 Son Güncelleme : 29.05.2023 - 22:42

Haberlerde, Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilen Erdoğanın seçmenlerine hitaben İstanbul ve Ankarada yaptığı konuşmalara, Cumhurbaşkanı Erdoğana oy veren seçmenlerin kutlamalarına yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın seçim başarısı dünya medyasında geniş yer buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazanan Türkiyedir, kazanan demokrasimizdir.

Avrupa basınında Sonsuza dek Erdoğan, Ömür boyu Erdoğan, Namağlup Erdoğan ve Türkiye, Erdoğanı ebedileştiriyor başlıkları öne çıktı.

İngiliz basını: Erdoğan kazandı, Türkiye lideri zafer ilan etti

İngiliz yayın kuruluşu BBCnin haberinde, Erdoğanın, seçmeni muhalefet tarafından yenilebileceğini öne süren anket şirketleri ve analistlerden daha iyi okuduğu değerlendirmesinde bulunuldu.

Sky Newsin haberinde, dünya liderlerinin seçim sonuçlarının ardından Erdoğanı tebrik ettiği belirterek, Türkiye, hem Avrupa ile Asya arasındaki kavşak hem de Karadenize açılan kapı olarak dünya siyasetinde eşsiz konuma sahip. ifadesi kullanıldı.

Haberde, Ukraynadan tahıl ithalatının sürdürülmesi için kritik anlaşmaların müzakere edilmesinde Türkiyenin merkezi rol oynadığına dikkat çekildi.

The Guardian gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğanın, ikinci turda rakibi Kemal Kılıçdaroğlunu yenerek zafer kazandığını yazdı.

The Independentin haberinde de Erdoğan 20 yıllık iktidarını 5 yıl daha uzattı ifadesine yer verildi.

İngiliz Financial Times gazetesi, manşetten verdiği haberinde, Erdoğan kazandı, Türkiye lideri zafer ilan etti başlığını kullandı.

The Daily Telegraph gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğanın, seçimlerin ikinci turunda oyların yüzde 52sini alarak zafer ilan ettiğini yazdı.

Alman basını: Sonsuza dek Erdoğan

Sonsuza dek Erdoğan başlığını kullanan Spiegel, Türkiyenin yeniden cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğanı tercih ettiğini, Erdoğanın 5 yıl boyunca ülkeyi yönetmeye devam edeceğini yazdı.

Haberde Erdoğanın seçim galibiyeti ve yeni dönemde Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkinin nasıl olacağı konusunda yorumlara yer verildi.

Die Welt gazetesi Namağlup Erdoğan başlığıyla verdiği haberinde, Türkiye Cumhuriyetinin bu yıl kuruluşunun 100. yılını kutladığı hatırlatıldı ve Erdoğanın hedefi her zaman gücün zirvesinde olmaktı. Görünüşe göre destekçileri onun bu dileğini yerine getirdi ve onu 5 yıl daha Türkiye Cumhurbaşkanı seçti. ifadelerine yer verildi.

Altı partiden oluşan muhalefet ittifakının, 20 yıldır bu kez Erdoğanı yenmek için en iyi şansa sahip olduğuna; hatta birçok anketin, Kılıçdaroğlunun zafer kazanacağını tahmin ettiğine işaret edilerek, Ancak pek çok Batılı gözlemci gibi onlar da Erdoğanı ve halk arasında hala gördüğü desteği hafife aldılar. değerlendirmesi yapıldı.

Bild gazetesi eski futbolcu Mesut Özilin, Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafla yaptığı paylaşımını manşetine taşıdı. Özilin, Şükürler olsun ifadesiyle yaptığı paylaşımına, kalp ve Türk bayrağı emojisi eklediği vurgulandı.

Kamu yayıncısı ARDye ait Tagesschau sitesinde, Erdoğana seçim zaferi dolayısıyla dünyanın dört bir yanından tebrikler yağdığı vurgulandı. Erdoğanı tebrik edenler arasında ABD ve AB ülkelerinin liderlerinin bulunduğuna işaret edildi.

Fransız basını: Binlerce destekçisi, Erdoğanın yeniden seçilmesini muhalefeti sağır eden bir sevinçle kutladı

Fransız Liberation gazetesi Sonsuza dek Erdoğan başlıklı haberinde, Binlerce destekçisi Erdoğanın yeniden seçilmesini dehşete düşen muhalefeti sağır eden bir sevinçle kutladı. ifadelerine yer verdi.

Le Monde gazetesi Erdoğanın seçim zaferini, Ankaranın ustası üçüncü kez cumhurbaşkanı oldu başlığını attığı haberinde, 2003 yılından bu yana iktidarda olan Erdoğanın, yüzde 52,2 oy oranıyla zafere koştuğunu yazdı.

Haberde, Erdoğanın Ankarada on binlerce destekçisinin önünde rakibi Kılıçdaroğluna yüklendiği ve enflasyonla mücadele sözü verdiği aktarıldı.

Ouest France gazetesi de Erdoğan iktidarını korudu manşetiyle verdiği haberinde, 69 yaşındaki vazgeçilmez (Cumhurbaşkanı) Erdoğan, daha önce hiç olmadığı kadar tehdit altında görünüyordu. Ancak 20 yıldır iktidarda olan Cumhurbaşkanı, çetin bir kampanya döneminin ardından rakibi sosyal demokrat Kemal Kılıçdaroğluna karşı girdiği düelloyu kazandı. ifadeleri kullanıldı.

Hollanda basını Erdoğanın konuşmasında birlik vurgusu yaptığını yazdı

Hollanda kamu yayıncısı NOSun haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasında birlik vurgusu yaptığına, Bugün hiç kimse kaybetmedi, 85 milyon kazandı. Milletimiz ve demokrasimiz kazandı. şeklindeki sözlerine yer verildi.

Haberde, Hollandadaki Türklerin kutlamaları ve dünya liderlerinden Erdoğana gönderilen tebrik mesajları da geniş yer buldu.

NRCnin haberinde, 5 yıllık görev süresi için seçimleri kazandığı vurgulanan Erdoğanın Kazanan sadece Türkiye sözleri öne çıkarıldı.

Trouw gazetesinin haberinde, seçimin Erdoğan için son yılların en büyük siyasi sınavı olduğu vurgulanırken, Erdoğanın seçim başarısının yanı sıra muhalefete seçimi kaybettiren nedenlere ve Kılıçdaroğlunun son iki haftada göçmen karşıtı söylemlerini arttırmasına dikkat çekildi.

De Telegraaf gazetesinde dünya liderlerinden Erdoğana gönderilen tebrik mesajlarına, Erdoğanın Türkiyeyi en uzun süre yöneten lider olacağına dikkat çekildi.

İspanyol basını: Erdoğan, 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra tekrar seçilmeyi başarıyor

İspanyol El Pais gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğanın galibiyetini, Erdoğan, 20 yıl iktidarda kaldıktan sonra tekrar seçilmeyi başarıyor başlığını attı.

İlk iki sayfasını Türkiyedeki seçimlere ayıran gazete, Erdoğan seçimlerin ikinci turunda açık bir zafer elde etti. İlk hedef ekonomiyi düzeltmek. değerlendirmesini öne çıkardı.

El Mundo gazetesi Türkiye, Erdoğanı ebedileştiriyor başlığıyla verdiği haberinde, Recep Tayyip Erdoğan, ikinci tur seçimde Kılıçdaroğluna karşı aldığı zaferle cumhurbaşkanlığında 3. dönemini başlattı. ifadelerini kullandı.

İtalyan basını: Türkiye, Erdoğan ile yeniden başlıyor

La Repubblica gazetesinin Türkiye yeniden Erdoğanı seçiyor başlığıyla duyurduğu haberinde, Erdoğanın deprem felaketi, ekonomik sıkıntılar ve hiçbir zaman bu kadar birleşememiş bir muhalefet cephesine karşı galip geldiğine işaret edildi.

Haberde, Erdoğanın dış politikada, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl konusunda arabuluculuğunun, Doğu ile Batı arasında köprü konumunda olmasının, halktan aldığı desteği önemli ölçüde açıkladığı kaydedildi.

Il Messaggero da Türkiye, Erdoğan ile yeniden başlıyor manşetiyle verdiği haberinde, Kılıçdaroğlu, ilk turda olduğu gibi Akdenize kıyısı olan illerde; İzmir, İstanbul, Ankarada başarılı sonuçlar aldı. Ancak Erdoğan, yardım çabalarının hızı ve etkinliği konusunda tartışmaların yaşandığı 6 Şubat depremlerinin etkilediği bölgelerde ve ülkenin geri kalanına hakim oldu. Seçim sonuçları, enflasyon, azalan satın alma gücüyle bağlantılı zorluklara karşın halkın, muhalefet ittifakının önerdiği reçeteye inanmadığını gösteriyor. değerlendirmesi yapıldı.

Bulgaristan basını: çetin bir mücadelenin ardından Erdoğan, rekor kırarak üçüncü kez cumhurbaşkanlığını kazandı

Bulgaristanda 24 Saat gazetesi, Türkiyede verilen çetin bir mücadelenin ardından Erdoğanın rekor kırarak 3. kez cumhurbaşkanlığını kazandığını yazarken, Bulgaristan Ulusal Televizyonunun (BNT) muhabirleri, İstanbulda yağmurun, seçmenin sandığa ilgisini azaltmadığını belirtti.

En büyük özel kanalı BTV, Başta Putin olmak üzere birçok liderin Erdoğanı tebrik ettiğine dikkat çekerken, NOVAnews televizyonu haberinde, Türkiyede tarihi oylamada Erdoğan yeni bir 5 yıllık iktidar dönemine kavuştu. değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan basını: Erdoğanın 3. on yıla zaferle girişi

Yunanistanda tüm gazeteler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Yüksek Seçim Kurulunun geçici sonuçlarına göre göreve yeniden seçilmesini manşetten gördü.

Ta Nea, Erdoğanın 20 yılı aşkın süredir iktidarda olduğuna dikkat çekti; EFSYN, Türkiyedeki seçim sonuçlarını Erdoğanın 3. 10 yıla zaferle girişi başlığıyla aktardı.

Eleftheros Tipos gazetesi, Erdoğanın dün akşamki konuşmasındaki mezara kadar ifadesine atıfta bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğanın yeniden seçilmesini Ömür boyu Erdoğan başlığıyla verdi.

Kathimerini gazetesinin portalında da Erdoğanın 21. yüzyılı başlığıyla verilen analizde pratikte Erdoğanın 21. yüzyılın dörtte birinde iktidarda olduğu vurgulandı.

Belçika basını: Recep Tayyip Erdoğan, değişmez galip

Belçika basınının büyük bölümü, Cumhurbaşkanı Erdoğanın yeniden göreve seçilmesini ilk haber olarak verdi.

Le Soir gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan, değişmez galip başlıklı analizinde, milliyetçilerin oyunu alan Erdoğanın muhaliflerin eşi görülmemiş şekilde bir araya gelmesine rağmen kazandığını yazdı.

Cumhur ittifakının 14 Mayıstaki seçimde mecliste çoğunluğu kazandığını hatırlatan gazete, Erdoğanın seçmene istikrar vadettiğini değerlendirmesini yaptı.

La Libre Belgique gazetesi, Türkiye-AB ilişkilerini merkeze alan analizinde, AB diplomatlarının bir kısmının 14 Mayıstaki ilk turdan önce iktidarda değişim beklediği hatırlatıldı.

Flamanca yayın yapan De Morgen Erdoğanın balkon konuşmasına yer vererek birlik ve dayanışma çağrısı yaptığını yazdı.

De Standaard gazetesi de Erdoğanın sonuçların belli olmasından sonra söylediği Kazanan Türkiyedir sözlerine yer verdi.

İsviçre basını: Türkiyede cumhurbaşkanı seçimini yenilmez Erdoğan kazandı

İsviçrede Fransızca yayın yapan Le Tempsin haberinde Türkiyede cumhurbaşkanı seçimini yenilmez Erdoğan kazandı başlığı kullanıldı.

Haberde, 20 yıldır iktidarda olan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turundan galip çıktı. Erdoğan, rakiplerinin benzeri görülmemiş birlikteliğine rağmen kazandı. ifadeleri kullanıldı.

Almanca yayın yapan Tagesanzeigerin haberinde, Brükselde tüm umutlar, muhalefet adayının seçimleri kazanmasına bağlandı. Şimdi AB, kaçınılmaz bir ortak olarak daha da çetinleşmesi muhtemel Recep Tayyip Erdoğan ile anlaşmaya devam etmelidir. değerlendirmesi yer aldı.

Tribune de Geneve Erdoğan ikinci turu kazandı başlığıyla verdiği haberinde, Durdurulamaz Recep Tayyip Erdoğan ifadelerini kullandı.

Balkan basını: Erdoğanın zaferi

Bosna Hersekte en çok okunan gazetelerden Dnevni Avaz, Erdoğanın seçim başarısını, Erdoğan cumhurbaşkanı kalıyor başlığıyla ana sayfasında yansıttı.

Bosna Hersekteki iki entiteden Sırp Cumhuriyetine ait Politika gazetesinin Erdoğanın zaferi başlıklı haberinde seçime ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Hırvatistanın önemli gazetelerinden Jutarnji List, seçimi, Türk tarihine geçen bir gün olarak ana sayfasına yansıttı.

Sırbistandaki Srna haber ajansı haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğanın, Bugün kazanan sadece Türkiyedir sözüne yer verdi.

Ana Sayfaya Git