Dürümlü'de evlatları katledilen annelerin hüzünlü "Anneler Günü"

Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirdiği katliamda evlatlarını kaybeden anneler, bu yıl da Anneler Günü'ne gözü yaşlı girdi.

Haberler 11.05.2020 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dürümlü mezrasnda örgüt üyelerince evlatlar katledilen anneler, Anneler Gününü hüzünlü geçiriyor.

PKK mensuplarnn 4 yl önce Bingölün Genç ilçesinde gasbettikten sonra 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu Dürümlü mezrasnda infilak ettirdii ve 16 kiinin yaamn yitirdii katliamn acs, ilk günkü gibi tazeliini koruyor.

36 çocuun yetim, 8 kadnn dul kalmasna neden olan terör saldrsnda evlatlarn yitiren anneler, Anneler Gününü buruk karlad. Saldrda elerini kaybeden, çocuklarna hem annelik hem babalk yapan kadnlar da bu özel günde gözya döküyor.

HER EYMZ MEZARLIK OLDU

Saldrda eini kaybeden Aynur Yaman, terör örgütünün yapt saldrda yetim kalan 7 çocuuna hem annelik hem babalk yaptn söyledi. Anneler Günü geldiinde acsnn tazelendiini aktaran Yaman, öyle konutu:

Anneler Gününde eim hem annesine hem bana hediye getiriyordu. Hatta bir kere Niye sadece annene hediye almyorsun? diye sordum. Bana, Sen de çocuklarmn annesisin. dedi. Zaten o son anneler günümüz oldu. Eskiden anlatacak çok ey vard. imdi Anneler Günü, her ey bizim için bitti. Her eyimiz mezarlk oldu.

Hayatn zorluklaryla mücadele ettiini aktaran Yaman, babasz çocuk büyütmenin çok zor olduunu dile getirdi.

ONLARIN HER EYN ÖZLEDM

Saldrda iki evladn kaybeden 64 yandaki Nesibe Yaman da Kürtçe yapt açklamada, çocuklarnn adnn anlmasnn bile acsn tazelediini anlatt. Anneler Günü geldiinde acsnn yenilendiini ifade eden Yaman, öyle devam etti:

çocuklarmn bana aldklar hediyeleri halen saklyorum. çocuklarm beni çok seviyordu ama bizi birbirimizden ayrdlar. Konuamyorum aclarndan. Acmz dünkü gibi taze. Zamann bu acyla nasl geçtiini bilmiyorum. Onlarn her eyini özledim. Hayalleri yarm kald. Melek gibilerdi, çocuklarmn kimseye zarar yoktu. Ben sa olduum sürece bu katliam yapanlara beddua edeceim. Cumhurbakanmz Erdoan, bize sahip çkt. Allah, peygamber ondan raz olsun. Allah ona hayrl uzun ömürler versin.

TORUNLARIM BABALARINI SORUYOR

Saldrda iki olunu ve torununu kaybeden Saniye Yaman (60) Kürtçe yapt açklamada, Anneler Günü geldiinde acsnn tazelendiini, çocuklaryla geçirdii günleri hatrlayp hüzünlendiini söyledi.

Anneler Gününde çocuklarnn kendisine çiçek ve hediyeler aldn anmsatan Yaman, Anneler Günü geldiinde onlarn yapt her ey aklma geliyor. Aclar hala taze. Torunlarm babalarn soruyor. Bizi babamza götür diyorlar. Onlarn katledildii yere her baktmda acm tazeleniyor. Bu ac unutulmaz. Bunu yapanlara beddua ediyorum. Allah hakkmz brakmasn. Hiçbir suçu olmayan çocuklarmz katlettiler. diye konutu.

DÜRÜMLÜ KATLAMI

Bingölün Genç ilçesinde gasbedip 15 ton patlayc yükledikleri kamyonu 12 Mays 2016 gecesi Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Tank Mahallesine getiren PKKl teröristler ile durumlarndan üphelenen köylüler arasnda münakaa yaanm, vatandalarn köylerine almak istememesi üzerine kamyonla Dürümlüye hareket eden ve köylülerce takibe alndklarn fark eden teröristler, patlayc yüklü kamyonu mezra giriinde infilak ettirmiti. Patlamada, 16 kii yaamn yitirmi, 23 kii yaralanmt.

Ana Sayfaya Git