Dürüst Olmak Lazım!

Terör soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra adli kontrol şartıyla tahliye edilen eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk'ü aralarında Zülfü Livaneli, Tarhan Erdem, Akın Birdal ve Ziya Halis'in bulunduğu bir grup ziyaret etti

Haberler 12.02.2017 - 18:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör soruturmas kapsamnda tutuklandktan sonra adli kontrol artyla tahliye edilen eski Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türke aralarnda Zülfü Livaneli, Tarhan Erdem, Akn Birdal ve Ziya Halisin bulunduu bir grup geçmi olsun ziyaretinde bulundu.

Türkü Derik ilçesindeki Atl köyünde Kasr Kancodaki evinde Zülfü Livaneli, Tarhan Erdem, Akn Birdal ve Ziya Halisin bulunduu bir grup ziyaret etti. Ziyaretin kendisini çok mutlu ettiini dile getiren Türk, ülkenin kaosun yaand bir ortama sürüklendiini ileri sürdü.

Cezaevinden çktm ama yüreimin bir parças da cezaevinde. E Genel Bakanlarmz, milletvekillerimiz, 80e yakn belediye bakanmz, toplumun vicdan olan Cumhuriyet gazetesinin ve dier basn mensuplarnn birçou cezaevinde. Tek seçenein bar olduunu artk herkes görmeli. diyen Türk, sorunlar ortak aklla çözmekten baka bir seçenein bulunmadn söyledi.

Buna herkesin katk sunmas gerektiini ifade eden Türk, hakszla ve demokratik olmayan uygulamalara kar seslerini yükseltmeleri gerektiini, bu yolla kardelii ve güveni oluturabileceklerini kaydetti.

Türk, Elazda hastaneye götürülürken askerler arasnda çekilen ve kelepçelendii iddia edilen görüntülere ilikin de unlar konutu:

Resim çok kötü bir resimmi gibi oldu. Yerde buz vard. Kaymamak için de koluma girdiler, kelepçe taklmad. ki kez beni Diyarbakra ring arabas ile getirmediler. Bir araba ile getirdiler. Yolda sigara da veriyorlard. imdi kalkp desem bunlar Hakaret etti gerçekten ho olmaz. Dürüst olmak lazm.

Ziyaretin ardndan gazetecilere açklama yapan Livaneli de stanbul ve Ankaradan bir grup ile Türke geçmi olsun ziyaretine geldiklerini söyledi.

Livaneli, Türkiyenin bu sertleen ve kutuplaan ortamnda ilikileri daha yumuatmak ve uygar ülkelerdeki gibi gerekli olan siyasi üslubu, diyalou, bar, özgürlük ve demokrasi için ilikileri kurabilmek için yola çktk. dedi.

Livaneli, Türkün tutuklanmasnn ardndan verdii mesajlarn takdir topladn savundu.

çileri Bakanlnca 17 Kasm 2016da görevden uzaklatrlan eski Mardin Büyükehir Belediye Bakan Türk, Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda, 21 Kasm 2016da gözaltna alnm ve 24 Kasm 2016da tutuklanmt.

Silivri Kapal Ceza nfaz Kurumunda tutuklu bulunan Türk, Elaz T Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumuna nakledilmiti. Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimlii, Türkün yurt d yasa ve adli kontrol kararyla serbest braklmasn kararlatrmt.

Ana Sayfaya Git