E-duruşma uygulamasının kapsamı genişliyor

Ankara Batı Adliyesinde 5 mahkemede hayata geçen uygulamaya, Ankara, İstanbul, İstanbul Anadolu ve Bakırköy adliyelerindeki 42 tüketici mahkemesinde daha bu haftadan itibaren başlanacak

Haberler 20.10.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avukatlarn durumalara bulunduklar yerlerden video konferansla katlmalarn salayan e-duruma uygulamasnn kapsam geniliyor.

Adalet Bakanlndan yaplan açklamaya göre, e-duruma uygulamasna, Ankara, stanbul, stanbul Anadolu ve Bakrköy adliyelerindeki 42 tüketici mahkemesinde daha bu haftadan itibaren balanacak.

Yeni adli ylla birlikte balayan e-duruma, Ankara Bat Adliyesindeki 2 tüketici, 2 icra, 1 kadastro mahkemesinde uygulanyordu.

Adalet Bakanl, e-durumann yapld mahkeme saysn yl sonuna kadar 200e çkarmay, 2021de ise uygulamay Türkiye genelinde yaygnlatrmay hedefliyor.

E-duruma uygulamas

E-duruma uygulamas, Yarg Reformu Strateji Belgesinde yer alan dijital dönüüm hedefleri arasnda bulunuyor.

Avukatlar tarafndan kullanlan uygulama zamanla taraf, tank ve bilirkiilere de açlacak.

Adalet Bakan Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabndan yapt deerlendirmede, Avukat meslektalarmz Ankara, stanbul, stanbul Anadolu ve Bakrköy Adliyelerindeki 42 mahkemenin daha durumalarna video konferansla katlabilecek. Hedefimiz, e-durumay ülke genelinde yaygnlatrmak. çan imkan ve kolaylklarn hukukun hizmetine sunmaya devam edeceiz. ifadelerini kulland.

Adalet Bakanl Bilgi lem Genel Müdürlüünce gelitirilen e-durumann testi 17 Haziran 2020de Adalet Bakan Gülün de katld bir programda yaplmt.

Ana Sayfaya Git