Eğitim şehitleri!

Diyarbakır'da 2008 yılında gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 7 vatandaş anıldı.

Haberler 04.01.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Milli Eitim Müdürlüünden yaplan yazl açklamada, kendilerine koyduklar hedeflere ulamak, hayallerini gerçekletirmek adna okul dnda kalan zamanlarn da dershaneye ayran örencilerin ve bir örenci velisinin 3 Ocak 2008de yaplan terör saldrs sonucu hayatn kaybettii anmsatld.

Milletin dirliini, düzenini bozmak, gönülden gönülle kurulmu olan köprüleri ykmak ve kardeler arasna nifak tohumlar sokma amacna hizmet edenlerin bu tür saldrlar ile varlklarn hissettirmeye çaltklar kaydedilen açklamada, Yüreklerde örülen, birlik ve beraberlie olan inanç duvarn güçlendirilen maneviyata, hiç kimsenin en ufak bir zarar vermesine izin verilmeyecektir. Bu tür yollara bavurarak ülkemizi kaos ortamna götürmeyi, milletimizi birbirine düürmeyi, kardei kardee düman etmeyi amaçlayanlar hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardr. ifadeleri kullanld.

ETM EHTLER

Açklamada, 3 Ocak 2008 tarihinde yaplan hain saldrnn yl dönümü olmas münasebetiyle, saldrda hayatn kaybeden eitim ehitleri Eren ahin Eronat, Salih Ekinci, Melek pek, Rdvan Sürer, Ferhat Mutlu, Engin Takn ile örenci velisi Cengiz Kayaya ve farkl tarihlerde ehit olan eitim çalanlarna Allahtan rahmet, ailelerine sabr, vatann bekas için maneviyata uurladklar tüm ehitlerinin hatralar önünde saygyla eildikleri aktarld.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde bulunan özel bir dershanenin önünde, askeri servis aracna yönelik yaplan terör saldrs sonucu 6s dershane örencisi olmak üzere 7 vatanda hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git