Eğitim Bir-Sen’den ilçedeki etkili ve yetkili kurumlara çağrı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde faaliyet yürüten Eğitim Bir-Sen, ilçedeki etkili ve yetkili kurumlara çağrıda bulundu.

Haberler 16.08.2019 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konu ile ilgili yazl bir açklamada bulunan Eitim Bir-Sen ube bakan Ahmet Bilen, Yaklak bir ay kadar sonra Ceylanpnar yolu üzerinde yapm tamamlanacak kampüs bölgesinde 4 yeni lise için kampüs faaliyete girecektir. Bu okullar Gazi Anadolu Lisesi, Viranehir Anadolu Lisesi, Karacada Anadolu Lisesi ve ehit Enes çiçek Meslek Lisesidir. Bu okullarn tanmasyla yaklak 2500 örenci, 200 civarnda öretmen, tama servis araçlar ve belediye ehir içi tama araçlarnn kullanaca 1 kmlik toprak yol u an için kullanlamaz durumda. Deil minibüs ve araba, traktör bile rahat geçemiyor.

Daha önceden defalarca söylenmesine ve planlamaya dhil edildii söylenmesine ramen imdiye kadar bir çalma yaplmamtr. Okullar açlmadan bir an önce asfalt yaplmas gerek.dedi.

Bilen, Ayn bölgede yolun dier tarafnda da 4 lise de (bn-i Sina Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Pir-i Reis Anadolu Lisesi ve Tarm Lisesi) eitim öretim yapmaktadr. Aa yukar 2000 örenci de bu okullardan sayarsak toplamda 4500 insan için birçok güvenlik tedbirinin alnmas lazm. Emniyet müdürlüümüzün kolluk kuvveti salamas ve kaymakamlk bünyesinde daha önceden alm yaplan mahalle bekçilerinin de gece ve gündüz vardiyal bir ekilde görevlendirilmesi bu sorunu en aza indirmede ciddi faydalar salayacaktr.

Buradaki okullar yeni açlan okullar olduklar için temizlik ihtiyaçlarnn karlanmas lazm. Bilindii üzere 696 sayl KHK kapsamnda kadroya geçen hizmetlilerden bu okullar u anda faydalanamyor ve dolaysyla bir an önce bu ihtiyacn karlanmas lazm. imdi belediye bünyesinde çaltrlan i kur çalanlarndan ihtiyaç kadarnn bu okullara verilmesi ve daha sonraki almlarda da bu okullara öncelik verilmesi gerek. Okullarn geni bir yerlekeye sahip olmasndan dolay bahçe düzenlemesi ve peyzaj çalmalar, belediye bünyesinde çaltrlan içiler ve ekipmanlar tarafndan okul idareleri ile koordineli bir ekilde balatlmaldr. lçe tarm müdürlüü bu okullarmza fidan temini ve dikimi konusunda destek salamaldr. Zira binalar inaat halinde iken dikilen aaçlar, u an tamamen kurumu durumda ve yenilerinin dikilmesi lazm. Milli Eitim Müdürlüklerimizin görevi; yapm tamamlanan binalarn beton ve demir ksm ile olan ilgisinin ötesine giderek kurumlarn ve firmalarn koordinasyonunu salayp konunun takipçisi olmak ve binalar eitim ve öretime hazrlamaktr. Binalarn alt yap sorunlarndan biri de telekomünikasyon ile ilgilidir. nternet ve telefon balantlarnn bir an önce yaplmas gerek. Gerçi bu sorun 200 bin nüfuslu olan ilçenin genel bir sorunu ve aybdr. Koskoca ilçede nternet ve telefonla ilgili basit düzeyde bile olsa bir muhatap yoktur. Bunun çin il merkezine bavurmak gerek.

Okullar bölgesine acil olarak bir kavak yaplmas gerek. Zira kavan yaplmamas ana yol boyunca bu araçlarn oluturaca kalabaln birçok trafik sorununa davetiye çkaraca açktr. Yarn vakit çok geç olmadan ve telafisi mümkün olmayan sorunlar ba göstermeden önlemlerin alnmas lazm.

Burada dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri herhangi bir kurumu ve kiiyi hedef almak için deildir. Amacmz bir sorunu dile getirmek ve bu vesileyle kurumlarmz harekete geçirmektir. Her ey bu topraklarn çocuklar olan örencilerimiz ve memleketimiz içindir. nanyorum ki ksa zamanda gerekli admlar atlr ve biz de görevlerini yapp sorunun çözümüne katk salayan her ahs ve kuruma teekkür ederiz.

Ana Sayfaya Git