Eğitimde seferberlik

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Muhtar Saati’ toplantısında; 2020 yılında 17 ilçede 619 kilometre içme suyu hattı, 90 kilometre kanalizasyon hattı, 16 kilometre yağmur suyu şebekesi ile amatör spor kulüplerine 5 milyon TL değerinde malzeme yardımı yapacaklarını açıkladı.

Haberler 26.12.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim alannda youn bir derslik ihtiyac olduunu dile getiren Güzelolu, ek bir ödenek salanacan bildirerek muhtarlarn da eitime destek için çevrelerinden destek talebinde bulunmalarn istedi.

DYARBAKIR-Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolunun, Belediye Bakanvekillii görevine atanmasndan sonra hayata geçirdii, Muhtar Saati uygulamasnn 10uncusnu dün gerçekletirdi. Büyükehir Belediyesi Toplant Salonunda gerçekletirilen bulumaya Güzelolu, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, DSK Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvac, Devlet Su leri 10. Bölge Müdürü Veysi Kanat, Karayollar 9. Bölge Müdürü Ökke Ceylan, kamu kurum müdürleri, Büyükehir Belediyesi ve DSK Genel Müdürlüü daire bakanlar ile çok sayda muhtar katld.

2020 ylnda 17 ilçede 619 km içme suyu hatt yaplacak

Toplantda geçen hafta muhtarlar tarafndan bildirilen ve çözüme kavuturulan sorunlarla ile ilgili bilgi veren Güzelolu, 2020 yl yatrm plannda yol, su ve kanalizasyon sorunlarn gündemden çkaraca müjdesini verdi. Güzelolu, günlük deil uzun ve kalc bir hizmet kalitesiyle çalmalarn yürüteceklerini belirterek, yeni dönemde yaplacak her ite çok iyi bir planlama, sk bir denetim ile salam sürekli ve nitelikli bir hizmet verme kararllnda olacaklarn söyledi. DSK Genel Müdürlüündeki hizmetlerin temel hizmetler olduunu ve çok önem verdiklerini söyleyen Güzelolu, 19 Austostan bu yana 16 bin 219 metre içme suyu hatt, 17 bin 350 metre kanalizasyon hatt ve 17 kuyu sondajn tamamladklarn belirtti. Güzelolu, 2020 yl içinde; 17 ilçede 619 km içme suyu hatt, 90 km kanalizasyon hatt, 16 km yamur suyu ebekesi, 81 adet kuyu sondaj, 72 adet içme suyu deposunu tamamlayacaz dedi.

Eitime destek vereceklere gerekli kolaylklar salanacak

Eitim alannda youn bir derslik ihtiyac olduunu dile getiren Güzelolu, ek bir ödenek salanacan bildirerek muhtarlarn da eitime destek için çevrelerinden destek talebinde bulunmalarn istedi. Eitime destek vermek isteyen herkese gerekli kolaylklar salayacaklarn ve gerekli protokolleri imzalayacaklarn bildiren Güzelolu, Türkiyenin birçok ilinde çok ciddi eitime destek alyoruz. Diyarbakrda da bu konuda 2020 ylnda bir seferberlik balatyoruz. üphesiz yapabilen, üphesiz verebilen, üphesiz bu hayr hasenat gerçekletirebilen hemerilerimizden bekliyoruz. Sizlerin de arac olmanz istiyoruz diye konutu.

Amatör Spor Kulüplerine 5 Milyon TL malzeme destei

Spora da destek vermeye devam edeceklerini dile getiren Güzelolu, Gençlik ve Spor Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapolunun Diyarbakr ziyaret edeceini bildirdi. Amatör Spor Kulüplerine 1 buçuk milyon TLlik malzeme destei sunduklarn hatrlatan Güzelolu, 2020de bu destei 5 milyon TLye çkaracaklarn açklad. Güzelolu, Gençlik ve Spor Bakanlnn Yüzme Bilmeyen Kalmasn Projesi program kapsamnda 2020de 100 bin çocuu yüzme ile buluturmay hedeflediklerini söyledi. Güzelolunun konumasnn ardndan muhtarlar, mahallelerinde yaadklar sorunlar ilettiler.

Ana Sayfaya Git