Ebe Yuh Yani!

"Bir bu kalmıştı" dedirten sahtekarlık "Şepit ve Gazi" adıyla kurulan bazı derneklerin menfaat teminine giderek, kamu kuruluşlarını söğüşlediği bildirildi. İÇİŞLERİ Bakanlığı isminde 'Şehit' ve 'Gazi' kelimelerini kullanan dernekler hakkında ulaşan ihbar ve şikayetlerde söz konusu derneklerden bir bölümünün halkın şehitlik ve gazilik ile ilgili hassasiyetlerini suiistimal ettiği bildirerek, bu derneklerin kamu ile ilişkilerinde hassasiyetle takip edilmesi istenildi.

Haberler 05.06.2017 - 03:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Dernekler Dairesi Bakanlndan 81 il Valiliine gönderilen yazda adnda, ehit ve Gazi kelimeleri bulunan baz dernekler ile ilgili ikayetlerin Bakanla ulat belirtilerek, bu derneklerin kamu ile ilikilerinin hassasiyetle takip edilmesi istenildi. Bakanlk üzerinden 81 il Valiliine gönderilen yazda öyle denildi:

SUSTMAL EDLYOR

lgide kaytl tarih ve sayl yaz gereince, isminde ehit ve Gazi kelimelerini kullanan dernekler hakknda Bakanlmza ulaan ihbar ve ikayetlerde söz konusu derneklerden bazlarnn halkmzn ehitlik ve gazilik ile ilgili hassasiyetlerini suiistimal ederek, özellikle Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinde dernek bakanlarnn akraba ve hsmlarn ehitlik ve gazilik kavramlar üzerinden çeitli ihalelerden çkar saladklar iddia edilmektedir. Bu kapsamda, konunun önem ve ehemmiyeti göz önünde bulundurularak Gazi ve ehit isimleri ile faaliyet gösteren derneklerin kamu ile ilikilerinin hassasiyetle takip edilmesi hususunu, bilgilerinize rica ederim.

Ana Sayfaya Git